«Συγγνώμη» Βοσνίας στην Ελλάδα

«Συγγνώμη» Βοσνίας στην Ελλάδα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημόσια συγγνώμη για τις δύσκολες καταστάσεις που έζησαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής και οι λιγοστοί φίλαθλοι που τη συνόδευαν στη Ζένιτσα, ζήτησε με επιστολή του στον πρόεδρο της ΠΔΕ της ΕΠΟ, Ιωάννη Δρόσο, ο πρόεδρος της Π.Ο. της Βοσνίας, Ελβεντιν Μπέγκιτς. Ηταν μια κίνηση που στοχεύει στο να ρίξει τους τόνους και να βελτιώσει τη θέση της Βοσνίας, η οποία κινδυνεύει με βαριά τιμωρία με βάση όχι κάποιες καταγγελίες από την ελληνική πλευρά, αλλά με τα όσα αναφέρουν στις εκθέσεις τους ο διαιτητής και ο παρατηρητής της UEFA.

Τονίζει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο κ. Μπέγκιτς: «Επειτα από πολλές νύχτες αϋπνίας, σας αποστέλλουμε την ειλικρινέστερη συγγνώμη μας για όσα βιώσατε στη Ζένιτσα. Πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσετε πως το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες επιδίωκαν την επίτευξη ενός αποτελέσματος, διέγειρε τα πνεύματα στον αγωνιστικό χώρο, οδήγησε σε εντάσεις και επηρέασε σημαντικά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν. Καταβάλαμε κάθε προσπάθεια ώστε εσείς, οι αξιότιμοι φιλοξενούμενοί μας και οι στενοί αθλητικοί φίλοι να αισθάνονται άνετα στη χώρα μας. Προβήκαμε σε πολλές δημόσιες ανακοινώσεις προς τους φιλάθλους μας και, σε συνεργασία με την ασφάλεια, δημιουργήσαμε τις βέλτιστες συνθήκες για τον αγώνα. Το συμβάν που έλαβε χώρα μετά τον αγώνα, δεν ήταν δυνατό να ελεγχθεί. Το γεγονός ότι ο βοηθός προπονητής της ομάδας μας επιτέθηκε σε έναν από τους ποδοσφαιριστές σας, δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Θα θέλαμε για μία ακόμα φορά να απολογηθούμε ειλικρινά, με την πίστη ότι αυτό το ατυχές συμβάν δεν θα διαταράξει τις πολυετείς φιλικές σχέσεις και το αθλητικό πνεύμα μεταξύ των δύο ομοσπονδιών μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή