ΔΗΣΥ: Η κυβέρνηση οδεύει σε προδιαγεγραμμένη αποτυχία

ΔΗΣΥ: Η κυβέρνηση οδεύει σε προδιαγεγραμμένη αποτυχία

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βεβαιότητα ότι η όποια συμφωνία φέρει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν θα περιλαμβάνει κανένα από τα μεγάλα διακυβεύματα που ο ίδιος φρόντισε να προτάξει στο πολύ πρόσφατο παρελθόν (χρέος, ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, έξοδος στις αγορές) εκφράζουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Σε αυτή την προδιαγραφόμενη αποτυχία αναμένεται να αναφερθεί η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, κ. Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της στη θεματική εκδήλωση για την Υγεία, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το συνέδριο της ΔΗΣΥ (30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου) όπου, όπως έγινε γνωστό χθες, θα μιλήσει και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης.

Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι οι πρωθυπουργικές κινήσεις στην τελική ευθεία για το αυριανό Eurogroup γίνονται πρωτίστως για εσωτερική κατανάλωση, για να δοθεί επικοινωνιακά το κλίμα ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να διεκδικεί, ενώ στην ουσία έχει υιοθετήσει πλήρως τη λογική «συμφωνία να είναι, ό,τι να ’ναι», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη της ΔΗΣΥ. Στο πνεύμα αυτό, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και όσα ειπώθηκαν εκεί, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «όταν πηγαίνεις στα Eurogroup χωρίς σχέδιο και στρατηγική, έχοντας προνομοθετήσει τα πάντα, χωρίς να έχεις εξασφαλίσει καμιά απολύτως δέσμευση, τότε είναι φυσικό να γίνεσαι ο αγαπημένος του κ. Σόιμπλε, που σε λίγο θα διεκδικήσει λόγο και ρόλο και στην Π. Γ. του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας έχει ήδη οδηγήσει τη χώρα σε νέα πρωτοφανή ταπεινωτική ήττα και συνθηκολόγηση άνευ όρων».

Το επιτελείο της κ. Γεννηματά, με αφορμή τη χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι εάν δεν προκύψει ικανοποιητική πρόταση αύριο θα τη διεκδικήσει στη Σύνοδο Κορυφής, θεωρεί ισχυρή την πιθανότητα ο κ. Τσίπρας να επιδιώξει να καλύψει την αποτυχία του αναζητώντας επιμερισμό ευθύνης μέσα από συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, είτε σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών είτε βλάπτοντας τον καθένα χωριστά. Και σπεύδουν να επαναλάβουν ότι δεν πρόκειται από την πλευρά της ΔΗΣΥ να δοθεί καμιά στήριξη στην κυβέρνηση. Η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει ότι εάν ο κ. Τσίπρας είχε ειλικρινή διάθεση για διαμόρφωση εθνικού μετώπου για το θέμα του χρέους, θα είχε επιδιώξει τη συνεννόηση πριν εισέλθει στη διαπραγμάτευση, ώστε να είχε αναζητηθεί τότε κοινός τόπος και όχι τώρα, ενώπιον του αδιεξόδου που προκάλεσαν οι διαδοχικοί λανθασμένοι χειρισμοί του, τους οποίους προσπαθεί να δικαιολογήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή