Ανοίγει πανιά για μία ακόμη χρονιά το «Ράλι Αιγαίου»

Ανοίγει πανιά για μία ακόμη χρονιά το «Ράλι Αιγαίου»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για 54η χρονιά το «Ράλι Αιγαίου» θα δει τον ήλιο να χαράζει και να δύει στο Αιγαίο. Ο ιστορικός θεσμός της ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας θα ανοίξει πανιά στις 14 Ιουλίου με στόχους την ενίσχυση του τουρισμού, την προβολή του Αιγαίου πελάγους ως ιδανική θάλασσα για ιστιοπλοΐα, την ανάδειξη της ναυτικής ιστορίας της χώρας, αλλά και της ιστιοπλοϊκής δεινότητας των αθλητών που θα πάρουν μέρος σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα όπου το μελτέμι και η μπουνάτσα δοκιμάζουν τις ικανότητες των αγωνιζομένων από την αφετηρία μέχρι τον τερματισμό.  Πρώτος σταθμός της διοργάνωσης θα είναι η Σύρος με τη μεγάλη ναυτική και ναυπηγική παράδοση. Στη συνέχεια τα σκάφη θα αποπλεύσουν για τη Χίο, ένα νησί που έχει συνδέσει την ιστορία του με την παγκόσμια ναυτιλία. Οι ιθύνοντες του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης επέλεξαν τη Χίο με στόχο να ενισχύσουν και τον τουρισμό της περιοχής, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί. Παρόμοιος είναι ο στόχος και για τον τελευταίο σταθμό της διοργάνωσης, τη Σκύρο. Το νησί των Βορείων Σποράδων δεν ανήκει στα δημοφιλή της χώρας, παρόλο που διακρίνεται για τις φυσικές ομορφιές του.

Η επίσκεψη των δεκάδων αθλητών θα αποτελέσει μια τονωτική ένεση για τον τουρισμό της περιοχής.  Η εφετινή διοργάνωση αποτελείται από τρεις ιστιοδρομίες ανοικτής θάλασσας και μία παράκτια διαδρομή. Η συνολική απόσταση που θα καλύψουν τα σκάφη υπερβαίνει τα 300 ν.μ. Χορηγός επικοινωνίας είναι «Η Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή