Χρόνια πολλά, αγαπημένο μας μουσείο

Χρόνια πολλά, αγαπημένο μας μουσείο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε μαζί με την οικονομική κρίση και έχει «υποφέρει». Κατάφερε όμως να προσαρμοστεί στη νέα οικονομική κατάσταση και όχι μόνο να αντεπεξέλθει μια χαρά, αλλά επιπλέον να κερδίζει διαρκώς βραβεία και διακρίσεις, να συγκαταλέγεται πλέον στα σπουδαιότερα του κόσμου και φυσικά να απολαμβάνει την αγάπη των επισκεπτών.

Στις 20 Ιουνίου, το Μουσείο Ακροπόλεως έχει γενέθλια. Θα σβήσει οκτώ κεράκια. Είναι το μοναδικό μουσείο της Ελλάδας που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να κατακτήσει μία θέση στα 100 μουσεία με τη μεγαλύτερη προσέλευση παγκοσμίως.

Μέχρι σήμερα το έχουν επισκεφθεί 11 εκατ. Ελληνες και ξένοι επισκέπτες και ο αριθμός αυτός όλο και μεγαλώνει. Αν και κατά καιρούς έχει γίνει πολύς λόγος για την αυτονομία και την ελευθερία κινήσεων που διαθέτει το Μουσείο Ακροπόλεως ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι είναι ένα μοντέλο που στην περίπτωση του μουσείου λειτουργεί πολύ καλά. Που χωρίς να είναι τέλειο –και ποιο είναι;– εξελίσσεται, διαφοροποιείται και προσαρμόζεται. Κι αυτό το κάνει αποτελεσματικό.

Πριν από λίγες ημέρες καλύφθηκαν και τα κενά στο Δ.Σ. του μουσείου: τη θέση των Χαράλαμπου Μπούρα και Παναγιώτη Τέτση, που έφυγαν από τη ζωή, πήραν οι Κυριάκος Κατζουράκης (ομότιμος καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και ο Μανόλης Κορρές (ομότιμος καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο).

Την ημέρα των γενεθλίων του το μουσείο θα… γιορτάσει με μια μεγάλη οθόνη στο ισόγειο, όπου θα προβάλλεται ένα βίντεο αφιερωμένο στα σπήλαια της Ακρόπολης. Θα ακολουθήσει συναυλία από την Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, σε ένα πρόγραμμα με ελληνικά τραγούδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή