Η Ελλάδα πίσω;

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρόεδρος της «Δράσης» κ. Αντύπας Καρίπογλου σχολίασε το συμβάν πικρόχολα: «Ο άντρας ο πολλά βαρύς κ. Φορτσάκης, μιλώντας σήμερα (χθες) το πρωί στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ως δείγμα διάλυσης της αστυνομίας τη συμμετοχή ομάδας αστυνομικών στο pride. Η μόνη περίπτωση να χάσει την ψήφο μου η Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές είναι να έχω πεθάνει πριν από αηδία. Το παλεύουν, πάντως».

Το πρόβλημα όμως για τη Νέα Δημοκρατία είναι σοβαρότερο από το γεγονός ότι με τα καμώματα κάποιων στελεχών της θα χάσει ψήφους φιλελεύθερων, έστω διότι αυτοί θα… πεθάνουν από αηδία πριν ψηφίσουν. Ετσι κι αλλιώς, η Ν.Δ. είχε πάντα γραμμένους τους φιλελεύθερους στις δέλτους του πειθαρχικού της. Το θέμα είναι ότι πριν από ενάμιση χρόνο έγινε σεισμός κάτω από το σπίτι της και τα στελέχη της δεν πήραν χαμπάρι τίποτε. Η εκλογή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας είχε σαφή πολιτική εντολή. Χιλιάδες άνθρωποι ψήφισαν το αουτσάιντερ για τον εκσυγχρονισμό του κόμματος και ουχί για την επιστροφή σε ένα παρελθόν που εκφράζουν ο κ. Δημήτρης Καμμένος και ο κ. Κώστας Κατσίκης, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ που αναρωτιόταν αν «μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι-σίτερ;». Οι εντολείς της στις 10 Ιανουαρίου 2016 ζήτησαν την Gréce en Marche (την Ελλάδα Μπροστά) και όχι κάποιο λάιτ Εθνικό Μέτωπο.

Είχε πάντα πρόβλημα η Ν.Δ. να αναγνώσει σωστά την πολιτική πραγματικότητα, όπως στις αρχές της δεκαετίας του ’80 που στιγματίστηκε από τη σφοδρή αντίθεσή της στον εκσυγχρονισμό του οικογενειακού δικαίου, τότε δηλαδή που αποποινικοποιήθηκε η μοιχεία και καθιερώθηκε το αυτόματο διαζύγιο. Και τώρα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, διότι η Ν.Δ. απέχει ένα βήμα από την εξουσία. Κάποιος σαν τον κ. Θεόδωρο Φορτσάκη μπορεί να γίνει υπουργός. Ποιες προτεραιότητες θα έχει για τον εκσυγχρονισμό του κράτους που θα διοικήσει; Υπό ποία έννοια συμπέρανε ότι έχει διαλυθεί η Αστυνομία διότι κάποιοι αστυνομικοί πήγαν σε ώρα εκτός υπηρεσίας για να διαδηλώσουν για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα κάποιων συνανθρώπων μας; Τι προβλήματα θα λύσει η νέα κυβέρνηση; Μήπως, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, θα δημιουργούν ένα πρόβλημα σε ό,τι ήδη λύνει η ζωή;

Το χείριστο δε όλων είναι πως ο κ. Φορτσάκης είναι νομικός. Πρώην πρύτανης, μάλιστα, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Πώς λοιπόν, σύμφωνα με τη νομική του παιδεία, η άσκηση ενός πολιτικού δικαιώματος (όπως του συνέρχεσθαι) διαλύει τη δουλειά τους, όταν μάλιστα οι αστυνομικοί διαδήλωναν σε ώρα εκτός υπηρεσίας; Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι αδίκως ανησύχησε ο βουλευτής. Η χωροφυλακή των αναρχοαυτόνομων στην πορεία αποκατέστησε αμέσως την τάξη. Εδιωξε με συνοπτικές διαδικασίες τους διαδηλωτές αστυνομικούς. Ισως για να μη στενοχωριούνται τα στελέχη της Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή