Στα 4 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές το πρώτο τετράμηνο του 2017

Στα 4 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές το πρώτο τετράμηνο του 2017

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 4 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των φορολογούμενων στο πρώτο τετράμηνο του έτους, ενώ η αδυναμία πληρωμής αναμένεται να ενταθεί στα τέλη Ιουλίου και τα ληξιπρόθεσμα χρέη να εκτιναχθούν.

Aπό τις αρχές του έτους μέχρι και τα τέλη Απριλίου, μένουν απλήρωτοι φόροι 1 δισ. ευρώ κατά μέσο όρο τον μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Η εφορία έχει λάβει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατασχέσεις και δεσμεύσεις λογαριασμών ακόμα και ενοικίων και μισθών) για 906.101 φορολογούμενους, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία. Το προσεχές διάστημα υπολογίζεται ότι οι κατασχέσεις θα επεκταθούν σε 1,6 εκατ. φορολογούμενους με χρέη στο ελληνικό δημόσιο.

Ακόμη, συνολικά 3,94 εκατ. φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις χρωστούν στην εφορία το ποσό των 94,7 δισ. ευρώ. 


Από την άλλη πλευρά, το ελληνικό δημόσιο δεν έχει επιστρέψει στους φορολογούμενους ποσά που προσεγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ και τα οποία αφορούν επιστροφές φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων και ΦΠΑ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή