«Αντι-Τραμπιστής» ο νεκρός δράστης της επίθεσης στη Βιρτζίνια

«Αντι-Τραμπιστής» ο νεκρός δράστης της επίθεσης στη Βιρτζίνια

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 66χρονος Τζέιμς Τ. Χόντγκινσον, ο οποίος σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, είναι ο δράστης της επίθεσης εναντίον των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών που έπαιζαν μπέιζμπολ σε γήπεδο της Βίρτζινια, ασκούσε έντονη κριτική από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και εξέφραζε έντονη συμπάθεια στον αντίπαλο της Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, τον οποίο θεωρούσε τον μόνο πολιτικό που καταλαβαίνει τα προβλήματα της εργατικής τάξης.

Ο Χόντγκινσον, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα του, μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο, χαρακτηρίστηκε από τις αρχές ως ένας άνδρας με «πολύ ισχυρές και απόλυτες απόψεις», ανέφερε ένας ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος που βρίσκεται κοντά στην υπόθεση. 

Στο Facebook, ο Χόντγκινσον ήταν μέλος σε πολλές αντί-Ρεπουμπλικανικές ομάδες, μεταξύ των οποίων διάφορα γκρουπ, με ονόματα όπως «Ο Δρόμος για την Κόλαση είναι Στρωμένος με Ρεπουμπλικανούς», «Εξολοθρεύστε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα» και «Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ο πρόεδρος μου».  

Επιπλέον, σε κοινοποίηση του από τις 22 Μαρτίου, ο 66χρονος είχε αποκαλέσει τον Τραμπ «προδότη» και «καταστροφέα της δημοκρατίας», ενώ στην κορυφή του προφίλ του είχε μία φωτογραφία του Σάντερς. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο τον Δημοκρατικό γερουσιαστή του Βερμόντ, ο Χόντγκινσον είχε συμμετάσχει στην καμπάνια του για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος την περασμένη χρονιά.

Γενικότερα, η σελίδα του στο Facebook παρουσιάζει έναν άνθρωπο με εμμονή με την πολιτική και απόλυτη προσκόλληση στις πολιτικές θέσεις του. 

Ο δράστης είχε απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν, ωστόσο μονάχα για μικροαδικήματα, όπως υπέρβαση ορίου ταχύτητας και μικροφθορές ξένης περιουσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή