«Θυμίζει εικόνες από την 11η Σεπτεμβρίου»

«Θυμίζει εικόνες από την 11η Σεπτεμβρίου»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως τοπίο από εμπόλεμη ζώνη περιέγραψε πυροσβέστης το σημείο όπου επιχειρεί μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στον πύργο με 24 ορόφους στα δυτικά του Λονδίνου με αποτέλεσμα να έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 17 άτομα. Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

«Θυμίζει εικόνες από την 11η Σεπτεμβρίου»-1

Ενόσω ο αριθμός των εγκλωβισμένων στο κτίριο παραμένει άγνωστος, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν ανθρώπους να πηδούν από τα παράθυρα. «Ηταν παγιδευμένοι και δεν μπορούσαν να κατέβουν ούτε να ανέβουν τις σκάλες, ειδικά στον πάνω όροφο… οι άνθρωποι καίγονταν», είπε η Ντανιέλ στο στο βρετανικό BBC και πρόσθεσε: «τους είδα με τα μάτια μου να πηδούν από τα παράθυρα». 

«Υπήρχε μόνο μια μικρή σκάλα και όλοι ανέβαιναν προς τα πάνω. Θύμιζε εικόνες από την 11η Σεπτεμβρίου», αναφέρει ένας πυροσβέστης. 

«Θυμίζει εικόνες από την 11η Σεπτεμβρίου»-2

«Χτυπούσαν την πόρτα μου, φώναζαν ότι έχει πιάσει φωτιά και πως πρέπει να βγω έξω», είπε η Ζόι και πρόσθεσε: «Οταν βγήκα από το κτίριο είδα ανθρώπους μέσα να αναβοσβήνουν τα φώτα σε κουζίνα και κρεβατοκάμαρες για να τραβήξουν την προσοχή. Ο καπνός ήταν πυκνός και ο συναγερμός δεν σταματούσε. Ήταν πολύ τρομακτικά».

«Ανησυχώ για ένα φίλο μου που μένει στο κτίριο», λέει ο Ζαχ Λικς σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Καπνός και σκόνη παντού.

«Θυμίζει εικόνες από την 11η Σεπτεμβρίου»-3

Ο Μαχάντ Εγκάλ κατάφερε να βγει από το κτίριο μαζί με την οικογένεια του που έμεναν στον τέταρτο όροφο. «Στις σκάλες ήταν όλα σκοτεινά, παντού καπνός, τα φώτα δεν δούλευαν. Είναι απίστευτό που επιζήσαμε», διηγείται. «Τόσοι άνθρωποι έμειναν πίσω, παγιδευμένοι. Συγγενείς μας καλούσαν ζητώντας μας να ενημερώσουμε την Πυροσβεστική πως είναι ακόμη εκεί, παγιδευμένοι», είπε και πρόσθεσε «πολλές ζωές καταστράφηκαν». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή