Νέα επικεφαλής οικονομικών εισαγγελέων η Μ. Ψαρουδάκη

Νέα επικεφαλής οικονομικών εισαγγελέων η Μ. Ψαρουδάκη

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aλλαγή σκυτάλης ύστερα από τέσσερα χρόνια στους οικονομικούς εισαγγελείς, καθώς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, που έχει κατά το Σύνταγμα την αρμοδιότητα υπηρεσιακών μεταβολών για δικαστές και εισαγγελείς, αποφάσισε χθες ομόφωνα την τοποθέτηση ως επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων της εισαγγελέως Εφετών Μαριάννας Ψαρουδάκη.

Η απόφαση ελήφθη μετά ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στα μέλη του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου και η Μαριάννα Ψαρουδάκη, άριστη νομικός και έμπειρη εισαγγελέας, θα αντικαταστήσει τον Παναγιώτη Αθανασίου, που παρέμεινε επί τέσσερα χρόνια επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, φέροντας εις πέρας δύσκολες υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος «μαύρου χρήματος», καθώς ασχολήθηκε –μαζί με τον αναπληρωτή Γαληνό Μπρη– με όλες τις λίστες φοροδιαφυγής.

Η νέα επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων υπηρετούσε έως τώρα στον Πειραιά και το όνομά της ήταν η μοναδική πρόταση που ετέθη προς ψήφιση ανάμεσα στα μέλη του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία της προέδρου του Α.Π. Βασιλικής Θάνου και τη συμμετοχή της εισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου, καθώς και άλλων ανώτατων δικαστών και εισαγγελέων.

Με την ίδια απόφαση αντικαταστάθηκε ο εισαγγελέας που εκπροσωπεί στη Χάγη τη χώρα μας Νίκος Ορνεράκης και στη θέση του αποφασίστηκε να τοποθετηθεί ο εισαγγελέας Παρασκευάς Αδάμης.

Παράλληλα, σε άλλη συνεδρίαση, που έχει οριστεί για τις 22 του μήνα, θα επιλεγεί ο αναπληρωτής της νέας επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων στη θέση του Γαληνού Μπρη και ο αναπληρωτής στη νέα επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος», αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου που επελέγη πρόσφατα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή