Σε εκμίσθωση ακινήτου για τουριστικό κατάλυμα προχωρεί η Ριζάρειος

Σε εκμίσθωση ακινήτου για τουριστικό κατάλυμα προχωρεί η Ριζάρειος

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή προετοιμάζει διαγωνισμό για τη μακροχρόνια μίσθωση ακινήτου που βρίσκεται υπό τη διαχείρισή της στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο μπορεί να συνδυάζει τη λειτουργία τουριστικών καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης (τύπου Αirbnb) στους ορόφους με εμπορικά καταστήματα στο ισόγειο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ενέκρινε, ήδη, τους όρους της οικονομοτεχνικής μελέτης της εταιρείας ARDH Tουριστικές και Πολιτιστικές Εγκαταστάσεις Αθηνών ΙΚΕ, για την αξιοποίηση με τη διαδικασία της μακροχρόνιας μίσθωσης του κτιρίου με υπόγειο, ισόγειο, 3 ορόφους υπέρ του ισογείου και δώμα επί των οδών Μητροπόλεως 78 και Αιόλου, ιδιοκτησίας κληροδοτήματος «Δημητρίου Στίνη» που διαχειρίζεται το Ιδρυμα Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση του κτιρίου με βάση τους ειδικότερους όρους, αναφέρεται η λειτουργία εμπορικών καταστημάτων ή καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για το ισόγειο και κατοικία – τουριστικά καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στους ορόφους. Για τη λειτουργία του κτιρίου και την ενίσχυση του φέροντος οργανισμού σημειώνεται ότι απαιτείται η υλοποίηση γενικών εργασιών αποκατάστασης. Το ύψος του προϋπολογισμού του επενδυτικού προγράμματος εκτιμάται σε 655.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Για την αποπεράτωση των εργασιών ορίζεται χρονικό διάστημα 3 ετών από την υπογραφή της μίσθωσης. Η διάρκεια της μίσθωσης προβλέπεται στα 20 χρόνια ενώ το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα σε 6.250 ευρώ. Οι παραπάνω όροι, όπως υπογραμμίζεται, θα αποτελούν και το περιεχόμενο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος που θα δημοσιευθεί για την ανεύρεση ενδιαφερομένων προκειμένου να αξιοποιηθεί το ακίνητο με τη διαδικασία της μακροχρόνιας μίσθωσης.

Νέο πεντάστερο

Στο μεταξύ, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι μια νέα 5 αστέρων ξενοδοχειακή μονάδα σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην Κέρκυρα. Ηδη, η Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε την έκδοση άδειας κατασκευής του πολυτελούς ξενοδοχείου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας κ. Βούλγαρη Ν. στη θέση «Καμίνι» Mοραΐτικων, καθώς δεν υπάρχει οπτική επαφή με παρακείμενες αρχαιότητες. Η έγκριση, όπως αναφέρεται, παραχωρήθηκε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη άδεια ενώ κάθε μελλοντική εκσκαφική ή άλλης φύσεως εργασία θα πραγματοποιηθεί παρουσία του αρμόδιου υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, στην οποία για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να υποβληθεί εγκαίρως αίτηση για τη χορήγηση της σχετικής άδειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή