Παπαδημητρίου: Ανέντιμη η στάση Σόιμπλε

Παπαδημητρίου: Ανέντιμη η στάση Σόιμπλε

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ανέντιμη στάση κατηγόρησε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ο Ελληνας υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, καθώς όπως είπε, «μπλοκάρει την ελάφρυνση του χρέους αν και αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις».

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο κ. Παπαδημητρίου υποστηρίζει ότι «ο Σόιμπλε αρχικά αναγνώρισε ότι η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της, ωστόσο μετά άλλαξε γνώμη».

   

«Δεν έχω συναντήσει ακόμη τον Σόιμπλε και δεν θέλω να φανώ αγενής αλλά η στάση του μου φαίνεται ανέντιμη», είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι η άρνηση του Βερολίνου στο θέμα του χρέους εγείρει ερωτηματικά για την όλη ιδέα και δομή της ευρωζώνης.

«Η Ελλάδα γίνεται εξιλαστήριο θύμα» προσέθεσε, ενώ προειδοποιεί τον κ. Σόιμπλε ότι δεν θα πρέπει να λάβει αποφάσεις σύμφωνα με την εσωτερική πολιτική. Τέλος, υπενθυμίζει ότι και «η Γερμανία είχε πετύχει ελάφρυνση χρέους στη διάρκεια της ανοικοδόμησής της μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή