ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις για τη νέα «στήλη» στην ιστοσελίδα της Βουλής

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μόνο η Χρυσή Αυγή και οι συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ ανταποκρίθηκαν στην «πρόσκληση» προς τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις, των υπευθύνων για τα θέματα που θα προβάλλονται μέσω της ιστοσελίδας της Βουλής, να παρουσιάσουν τις θέσεις τους αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup και τη στάση της χώρας.

Το μεν κόμμα του Ν.Μιχαλολιάκου ανταποκρίθηκε στέλνοντας δηλώσεις του αρχηγού του επί του ζητήματος του χρέους, ενώ οι ΑΝΕΛ μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για την κυβερνητική επιτυχία των λεγόμενων «ισοδύναμων μέτρων».

Στον αντίποδα, σε ανακοίνωσή της σήμερα το πρωί η Δημοκρατική Συμπαράταξη κάνει λόγο για μηχανισμό κυβερνητικής προπαγάνδας μέσω της Βουλής και χαρακτηρίζει την εξέλιξη αυτή ως μη παραδεκτή:

«Ο θεσμός του Κοινοβουλίου δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται να αποτελεί μέρος της Κυβερνητικής προπαγάνδας. Η ανάρτηση -ερώτημα προς τα κόμματα- στην ιστοσελίδα της Βουλής, με τίτλο «τι επιδιώκει η Ελλάδα στο αυριανό Eurogroup», δυστυχώς παραβιάζει ευθέως αυτή την αρχή. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη φυσικά και δεν πρόκειται να συναινέσει και να συμμετάσχει σε τέτοια παιχνίδια, που αναιρούν ακόμη και την αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

Ούτε και θα δεχτούμε τον ρόλο του διαγωνιζόμενου σε θέματα εκθέσεων που επιλέγει ο κ. Τσίπρας  και οι προπαγανδιστές του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Στην επίμαχη ανάρτηση και υπό τον τίτλο «Τί επιδιώκει η Ελλάδα στο Eurogroup μετά την υπερψήφιση των προαπαιτουμένων από τη Βουλή», κυρίως καταγράφονται οι επισημάνσεις του πρωθυπουργού, επί του θέματος, στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία να επιλέγεται και να προβάλλεται από την ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου ένα «Θέμα της Ημέρας» και επ’ αυτού να ζητείται η θέση των κομμάτων και των ανεξάρτητων βουλευτών, είναι πρόσφατη.

Παρουσιάστηκε δε, με ανακοίνωση, ως εξής: «Πρόκειται για ένα φόρουμ παρουσίασης των θέσεων των κοινοβουλευτικών κομμάτων αλλά και των ανεξάρτητων βουλευτών, με άξονα ένα θέμα κοινοβουλευτικής επικαιρότητας, το οποίο θα αναδεικνύεται με τρόπο περιεκτικό, απλό και σύντομο ως «Θέμα της ημέρας» σε ιδιαίτερο χώρο της ιστοσελίδας. Το «θέμα» θα συμπληρώνεται με υλικό τεκμηρίωσης, όπως πρακτικά και βίντεο συνεδριάσεων, εκθέσεις κοινωνικών φορέων που κατατίθενται στη Βουλή κ.ά., προκειμένου να υπάρχει μία κατά το δυνατόν σφαιρική και πλήρης ενημέρωση τόσο για τον απλό πολίτη όσο και για τον πολιτικό ερευνητή. Στοχεύουμε και ελπίζουμε ο πολιτικός διάλογος που θα αναπτυχθεί μέσω της νέας αυτής θεματικής ενότητας να συμβάλει στην ενίσχυση της σχέσης της κοινωνίας με το Κοινοβούλιο και τα δρώμενα σε αυτό, δημιουργώντας τη δυνατότητα μιας άμεσης, αδιαμεσολάβητης ενημέρωσης για τις θέσεις των πολιτικών φορέων που συνθέτουν την Εθνική Αντιπροσωπεία πάνω σε θέματα που αφορούν και ενδιαφέρουν τους πολίτες».

Η νέα «στήλη» εγκαινιάστηκε με την πρόσκληση των κομμάτων να μιλήσουν για τον πρώην πρωθυπουργό Κων. Μητσοτάκη.


 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ