Οι δανειστές έθεσαν νέο προαπαιτούμενο

Οι δανειστές έθεσαν νέο προαπαιτούμενο

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δανειστές δεν ξεχνούν. Αυτό αποδείχθηκε για πολλοστή φορά τις τελευταίες μέρες, όταν έθεσαν, ως νέο προαπαιτούμενο, θέμα κάλυψης των δικαστικών εξόδων στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ που ενεπλάκησαν σε περιπέτειες λόγω της άσκησης των καθηκόντων τους. Κάποιοι στην κυβέρνηση «τσουρουφλίστηκαν», καθώς η ρύθμιση πρέπει να καλύπτει και τα προηγούμενα στελέχη της στατιστικής αρχής, φωτογραφίζοντας τον Ανδρέα Γεωργίου. Κακώς. Οταν ο ίδιος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι έθετε το θέμα πρώτο πρώτο στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, δεν το έκανε τυχαία. «Ο νυν και ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ θα πρέπει να αποζημιωθούν για όλα τα έξοδα από τις νομικές πράξεις που έχουν γίνει εναντίον εκείνων και του προσωπικού τους», είχε πει τότε ο κ. Ντράγκι. Και ο κ. Τσακαλώτος (φωτ.) είχε ανταποκριθεί, λέγοντας ότι μπορεί να είναι «βασικό παραδοτέο» πριν από τον Ιούλιο. Οπως και θα γίνει.

Ασφαλιστικά μέτρα για να κάθονται και να πληρώνονται

Μπλόκο στις μεταθέσεις εργαζομένων από σταθμούς παραγωγής που δεν λειτουργούν επιχειρεί να βάλει η ΕΤΕ ΔΕΗ. Ο συνδικαλιστικός φορέας της Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, τα οποία εκδικάζονται αύριο, κατά της απόφασης της εταιρείας να μεταθέσει 77 εργαζομένους από τον ΑΗΣ Κερατσινίου, που βρίσκεται εκτός λειτουργίας, για να αξιοποιηθούν σε άλλους τομείς. Αποψη των συνδικαλιστών της ΕΤΕ ΔΕΗ φαίνεται ότι είναι οι εργαζόμενοι που δεν έχουν αντικείμενο εργασίας να κάθονται και να αμείβονται.

Εκθεση-φωτιά για Cyta Hellas από τον γενικό ελεγκτή Κύπρου

Κατά 20 εκατ. ευρώ διευρύνθηκαν οι συσσωρευμένες ζημίες της Cyta Hellas το 2016. Σύμφωνα με κυπριακά δημοσιεύματα, οι συσσωρευμένες ζημίες στο τέλος της περασμένης χρονιάς ανήλθαν στα 165,3 εκατ. ευρώ, από 145,4 εκατ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο πριν. Τα δημοσιεύματα, επικαλούμενα την έκθεση του γενικού ελεγκτή της Κύπρου Οδυσσέα Μιχαηλίδη, αναφέρουν ότι η εταιρεία έχει αρνητικά κεφάλαια κίνησης. Επίσης, καταλογίζει πιθανές ευθύνες της διοίκησης για κάποιες συμφωνίες, λέγοντας πως «ενδεχομένως να προκύπτει θέμα διαπλοκής και κατάχρησης εξουσίας».

Συνάντηση Βάιντμαν με Ελληνες τραπεζίτες

Στη Φρανκφούρτη βρέθηκε αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), όπου είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν (φωτ.). Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 60 χρόνων λειτουργίας της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πορεία των εγχώριων τραπεζών και της οικονομίας. Μετείχαν ο πρόεδρος της ΕΕΤ Ν. Καραμούζης, ο αντιπρόεδρος Γ. Χαντζηνικολάου, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Λ. Φραγκιαδάκης, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Α. Θεοδωρίδης και η γενική γραμματέας Χ. Απαλαγάκη.

Παράταση καταβολής αγροτικών εισφορών

Παράταση έως τα τέλη Νοεμβρίου 2017 στην καταβολή των εισφορών β΄ εξαμήνου του 2016 για πάνω από 600.000 αγρότες αναμένεται να αποφασίσει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ. Αν και για το 2017 οι εισφορές όλων καταβάλλονται σε μηνιαία βάση, οι αγρότες καλούνται έως τα τέλη Ιουνίου να καταβάλουν εισφορές και για το 2016, καθώς μέχρι πρότινος πλήρωναν ανά εξάμηνο. Μάλιστα, στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης αναφέρεται ως επιχείρημα, εκτός του ότι έχει αλλάξει το σύστημα, και το γεγονός ότι η ΗΔΙΚΑ δεν πρόλαβε να εκδώσει ακόμη τα ειδοποιητήρια. Επισημαίνεται δε ότι το νωρίτερο που μπορεί να αποσταλούν αυτά είναι στις 29 Ιουνίου, μία ημέρα δηλαδή πριν από τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής. Οπως εύκολα καταλαβαίνει κάποιος, η πρόταση για παράταση έως τις 30/11/2017 δύσκολα θα απορριφθεί. Πολύ περισσότερο, εάν σκεφτεί κανείς ότι οι εισφορές του 2016 για τους αγρότες είναι σημαντικά αυξημένες σε σύγκριση με αυτές του 2015 και αναμένεται να τους επιβαρύνουν διπλά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή