Kυπριακό: Δεν υπάρχει λύση με παραμονή κατοχικού στρατού, δηλώνει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Kυπριακό: Δεν υπάρχει λύση με παραμονή κατοχικού στρατού, δηλώνει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού με συνέχιση μονομερών επεμβατικών δικαιωμάτων και παραμονή κατοχικού στρατού, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε διάσκεψη Τύπου, μετά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι στις επαφές που είχε επαναβεβαίωσε τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ότι αν υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο κρίσιμο θέμα της ασφάλειας, η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι αποφασισμένη για μία συνολική συμφωνία στο Κυπριακό

Όπως τόνισε, υπάρχει η βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς και θα εξαρτηθεί στις 28 Ιουνίου εάν ακι η Τουρκία θα δείξει την πραγματική πολιτική βούλησή της.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Τουρκία θα μείνει εκτεθειμένη εάν παραμείνει στην παραδοσιακή θέση όσον αφορά θέματα ασφάλειας, εγγυήσεων και κατοχικού στρατού.

Τέλος, ερωτηθείς εάν θα μεταβεί στη Γενεύη, ο κ. Νεοφύτου απάντησε ότι θα είναι παρών εάν το ζητήσει ο κ. Αναστασιάδης.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή