Σόιμπλε: Δεν υπάρχει θεμελιώδης αλλαγή στο πρόγραμμα

Σόιμπλε: Δεν υπάρχει θεμελιώδης αλλαγή στο πρόγραμμα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γερμανικό κοινοβούλιο θα συζητήσει αύριο Παρασκευή την συμφωνία για την Ελλάδα που επιτεύχθηκε σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, επιμένοντας ότι η συμφωνία θα βοηθήσει την Ελλάδα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητα.

Νωρίτερα, ο Σόιμπλε δήλωσε πως εναπόκειται στην γερμανική βουλή να αποφασίσει κατά πόσο η συμφωνία συνιστά μια θεμελιώδη αλλαγή στο υπάρχον πρόγραμμα για την Ελλάδα. «Όπως αντιλαμβανόμαστε δεν πρόκειται για μια θεμελιώδη αλλαγή στο πρόγραμμα», τόνισε ο Γερμανός υπουργός.

«Η Ελλάδα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική για να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές, ώστε να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της». «Για αυτό, η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί σε μεταρρυθμίσεις», σημείωσε ο Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι επιπλέον μέτρα, όπως η ελάφρυνση του χρέους, θα εξεταστούν μόνο μετά την ολοκλήρωση του υπάρχοντος προγράμματος.

«Η προσδοκία είναι ότι το σχέδιο θα στεφθεί με επιτυχία», κατέληξε.

Προσερχόμενος ,δε,  στη συνεδρίαση του Eurogroup, δήλωσε ότι ελπίζει «στο τέλος του πακέτου βοήθειας, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές».

«Είχαμε εδώ και τρεις εβδομάδες συμφωνία, αλλά οι Ελληνες ζήτησαν άλλες τρεις για επικοινωνιακούς λόγους», τόνισε με νόημα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, αφήνοντας αιχμές κατά της Αθήνας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή