Το Ευρωπ. Κοινοβούλιο ήρε την ασυλία της Λεπέν για υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης

Το Ευρωπ. Κοινοβούλιο ήρε την ασυλία της Λεπέν για υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήρε την ασυλία της Μαρίν Λεπέν σε ψηφοφορία του την Πέμπτη, ανοίγοντας τον δρόμο στη δυνητική άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της από Γάλλους εισαγγελείς που χειρίζονται υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης που βαρύνει την πρόεδρο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.

Η Λεπέν αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να της ασκηθεί ποινική δίωξη εξαιτίας των επικρίσεών της εναντίον του κεντροδεξιού δημάρχου της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί, ο οποίος της είχε κάνει μήνυση, επειδή  είχε υποστηρίξει ότι ο ίδιος είναι «λιγάκι συνεργός» των τζιχαντιστών.

Η Λεπέν είχε κατηγορήσει τον Μάιο του 2015 τον Εστροζί ότι χρηματοδοτούσε την Ένωση Ισλαμικών Οργανώσεων της Γαλλίας (UOIF, σήμερα Μουσουλμάνοι της Γαλλίας), στην οποία ανήκουν 250 οργανώσεις και υπερασπίζεται μια συντηρητική εκδοχή του ισλάμ. Η Λεπέν αναφερόταν στο ότι ο δήμαρχος της Νίκαιας είχε εγκρίνει τη δαπάνη ενός σχετικά μικρού ποσού για το ενοίκιο ισλαμικού τεμένους στην πόλη.

Το αίτημα να αρθεί η ασυλία της είχε υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τη γαλλική Δικαιοσύνη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή