ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Πολύ χαμηλότερη από τις ανάγκες της οικονομίας η δόση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ως «άλμα κάτω από τον πήχη» χαρακτήρισε η Νέα Δημοκρατία την απόφαση του Eurogroup, τονίζοντας πως η δόση ύψους 8,5 δις ευρώ που εγκρίθηκε είναι «πολύ χαμηλότερη από τις ανάγκες της οικονομίας, αλλά και από την πρόβλεψη της συμφωνίας».

Η κυβέρνηση «δεν πήρε καμία ουσιαστική βελτίωση σε σχέση με τη συμφωνία που πριν τρεις εβδομάδες απέρριψε», σημειώνει αιχμηρά η ΝΔ.

«Δυστυχώς για τη χώρα, η Κυβέρνηση πέρασε, για μία ακόμα φορά, κάτω από τον πήχη που η ίδια είχε θέσει», σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει ότι η δεύτερη αξιολόγηση ολοκληρώθηκε με τεράστια καθυστέρηση και βαρύ κόστος για τους πολίτες.

Αιχμηρή ΝΔ και για Τσίπρα

«Παρά το ότι ψήφισε ένα σκληρότατο τέταρτο Μνημόνιο, με νέα μέτρα μέχρι το 2022 και πολύ ψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, δεν πήρε καμία ουσιαστική, θετική απόφαση για το χρέος, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα προς τους βουλευτές του για να το ψηφίσουν», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Η ουσιαστική συζήτηση για το χρέος μετατίθεται για το τέλος του προγράμματος μετά τα μέσα του 2018. Δεν φαίνεται να πετυχαίνει την ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ε.Κ.Τ. στους επόμενους μήνες».

«Η Κυβέρνηση πήρε ό,τι της έδωσαν. Και οι λεονταρισμοί του κ. Τσίπρα αποδείχτηκαν μια χιλιοπαιγμένη επικοινωνιακή μεθόδευση η οποία δεν πείθει πλέον κανέναν. Αυτά που, τελικώς, μένουν από όλη αυτή τη διαδικασία είναι τα βαριά μέτρα για τους πολίτες και η πολυετής λιτότητα. Μια καθηλωμένη οικονομία, που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν αφήνει να αναπνεύσει.

Και ένα σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της χώρας, που είναι η σημαντικότερη προϋπόθεση για την ανάπτυξή της», καταλήγει η ΝΔ.
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ