Κίνα: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 65 τραυματίες από έκρηξη σε νηπιαγωγείο

Κίνα: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 65 τραυματίες από έκρηξη σε νηπιαγωγείο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ άτομα σκοτώθηκαν και 65 τραυματίστηκαν χθες σε έκρηξη σε νηπιαγωγείο στην ανατολική Κίνα την οποία η αστυνομία περιγράφει ως "εγκληματική ενέργεια", μετέδωσαν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Το επίσημο κρατικό πρακτορείο Xinhua μετέδωσε ότι η αστυνομία είχε επίσης εντοπίσει έναν ύποπτο.

Πολλοί γονείς είχαν έρθει να παραλάβουν τα παιδιά τους όταν συνέβη η έκρηξη γύρω στις 5:00 μ.μ. τοπικής ώρας (12:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας) κοντά στην είσοδο του νηπιαγωγείου στο Σουζού, στην παράλια περιφέρεια Σιάνγκσου, αναφέρει το πρακτορείο Xinhua (Σινχουά) στον κινεζικό ιστότοπο Weibo, παρεμφερές με το Twitter.

Δύο άτομα σκοτώθηκαν άμεσα και άλλα έξι εξέπνευσαν μετά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Ο αριθμός των τραυματιών είχε αυξηθεί στους 65 μέχρι τις 11:00 μ.μ. τοπικής ώρας (6:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας) χθες, με 8 από αυτούς να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στους νεκρούς δεν συγκαταλέγονται παιδιά ή δάσκαλοι, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Οι εκρήξεις και άλλα ατυχήματα αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο στην Κίνα, λόγω της ασυνεπούς εφαρμογής κανονισμών ασφάλειας, αλλά η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να βελτιώσει τους ελέγχους για να απαλειφθούν τέτοια συμβάντα.

(Πηγή:, ΑΠΕ, REUTERS)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή