Στους 30 οι νεκροί της πυρκαγιάς στο Λονδίνο – Κατασβέστηκε πλήρως η φωτιά

Στους 30 οι νεκροί της πυρκαγιάς στο Λονδίνο – Κατασβέστηκε πλήρως η φωτιά

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των θυμάτων της πυρκαγιάς στο πολυώροφο κτίριο του δυτικού Λονδίνου έχει ανέλθει επισήμως στου 30, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του Λονδίνου, εκφράζοντας φόβους ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί περαιτέρω.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι η φωτιά έχει πλέον σβηστεί πλήρως.

Νωρίτερα, η βρετανική εφημερίδα Sun ανέφερε σε δημοσίευμα της ότι υπολογίζει ότι οι αγνοούμενοι ή οι νεκροί της πυρκαγίας είναι περίπου 65, ενώ χθες ο διοικητής της αστυνομίας της πόλης δήλωσε πως φοβάται πως ο αριθμός τους μπορεί να είναι ακόμη και τριψήφιος.

Επιπλέον, χθες ταυτοποιήθηκε το πρώτο θύμα της πυρκαγιάς. Πρόκειται για τον 23χρονο πρόσφυγα από την Συρία, Μοχάμεντ Αλχατζάλι, ο οποίος μαζί με τον αδερφό του, διέμενε στον πύργο, καθώς σπούδαζε μηχανολογία, ενώ είχε διαφύγει από τον πόλεμο της Συρίας πριν από τρία χρόνια.

Η Εκστρατεία Αλληλεγγύης για την Συρία συγκεντρώνει χρήματα για την κηδεία του, ενώ ζητάει την άμεση έκδοση βίζας για τους γονείς του, προκειμένου να παραστούν στην κηδεία του. Ο αδερφός του, 25χρονος Ομάρ κατόρθωσε να γλιτώσει από τις φλόγες και έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία στην Βρετανία έχει ήδη αρχίσει την έρευνά της για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά, ενώ οι αρχές αφήνουν να εννοηθεί ότι θα απαιτηθούν ημέρες προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα που γίνεται στον πύργο, για τον εντοπισμό θυμάτων.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου ερωτηθείς για το εάν υπάρχει το ενδεχόμενο οι νεκροί να ξεπεράσουν τους 100, δήλωσε «θα ήθελα να ελπίζω ότι ο αριθμός δεν θα τριπλσιαστεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή