Ελληνοϊσραηλινή συμφωνία συνεργασίας

Ελληνοϊσραηλινή συμφωνία συνεργασίας

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία συνεργασίας στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου και ο Ισραηλινός ομόλογός του Ελι Κοέν. Η συμφωνία αφορά τη δυνατότητα συνεργασίας ειδικά στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας (επιστήμες υγείας, βιοτεχνολογία, νανοτεχνολογία), της χημικής βιομηχανίας και της βιομηχανίας φαρμάκων, της τεχνολογίας της πληροφορίας και των επικοινωνιών, της πολιτιστικής βιομηχανίας και των μεταφορών-logistics. Το Ισραήλ αποτελεί το κατάλληλο παράδειγμα προς μίμηση για το πώς μια μικρή χώρα μπορεί, μέσω συγκεκριμένης στρατηγικής, να στηρίξει νεοφυείς επιχειρήσεις και να προσελκύσει επενδύσεις σε κέντρα έρευνας και τεχνολογίας των μεγαλύτερων πολυεθνικών ομίλων του κόσμου. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση ζητεί την τεχνογνωσία του Ισραήλ σε αυτά τα ζητήματα. Το είχε πράξει και το 2014. Το ζήτημα είναι να ακολουθούμε τις συμβουλές.

Νέο διοικητικό συμβούλιο για την «Αστήρ Παλάς»

Συγκροτήθηκε σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας «Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ», με πρόεδρο τον Ουαλίντ Αμπού-Σουούντ και διευθύνοντα σύμβουλο τον Τζέφρι Μακ Ντόναλντ. Aπό τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αποχώρησε ο Χρόνης Γριβέας, παραμένοντας όμως στο Δ.Σ. της εταιρείας. Ο κ. Γριβέας βοήθησε στη βελτίωση των αποτελεσμάτων του Αστέρα Βουλιαγμένης και στην ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης του τουριστικού συγκροτήματος. Ο κ. Μακ Ντόναλντ κατείχε υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις σε εταιρείες στους τομείς του τουρισμού και της ανάπτυξης ακινήτων.

Αλλαγή σκυτάλης στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού

Ο δικηγόρος Κώστας Τσέγας θα αναλάβει, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, καθήκοντα γενικού γραμματέα στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Ο προκάτοχός του Δημήτρης Τρυφωνόπουλος παραιτήθηκε από τη θέση, καθώς αποδέχθηκε πρόταση του γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Ταλέμπ Ριφάι να αναλάβει θέση συμβούλου δίπλα του. Επίσης, χθες ανακοινώθηκε και η τοποθέτηση του πολιτικού μηχανικού Χαράλαμπου Καρίμαλη στη θέση του προέδρου του ΕΟΤ, μετά την παραίτηση του Σπύρου Αλεξίου.

Στον «πάγο» χιλιάδες αιτήσεις για επικουρικές

Στον… πάγο επ’ αόριστον μπαίνουν πάνω από 75.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης προς το ΕΤΕΑΕΠ, καθώς φαίνεται πως το υπερεπικουρικό ταμείο αδυνατεί να βρει τρόπο να τις υπολογίσει. Πρόκειται για αιτήσεις που αφορούν τα έτη από 1/1/2015 και μετά και για τα οποία απαιτούνται στατιστικά στοιχεία των ασφαλισμένων που δύσκολα θα βρεθούν… Η ουρά μεγαλώνει, και πλέον στο Ταμείο υπάρχει λίστα αναμονής που φθάνει ακόμη και τα 5 χρόνια. Φαίνεται δε πως οι οριστικές συντάξεις θα εκδοθούν όταν θα εφαρμόζονται και οι μειώσεις του 2019 που ήδη ψηφίστηκαν και αφορούν τις παλαιές συντάξεις. Εκτός κι αν εντός του 2018 έχουμε νέες…

Από το 2012 η Hines έψαχνε ακίνητα στην Ελλάδα

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τέσσερα χρόνια και να εξεταστούν δεκάδες περιπτώσεις πιθανών επενδυτικών «στόχων» έως ότου κατορθώσει ο αμερικανικός όμιλος της Hines να προβεί στην πρώτη του κίνηση, εξαγοράζοντας το ξενοδοχείο Athens Ledra. Η Hines είχε θέσει ως στόχο την υλοποίηση επενδύσεων της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά ακινήτων, συστήνοντας και στελεχώνοντας για τον σκοπό αυτό γραφεία στην Ελλάδα. Εχοντας αναγνωρίσει ήδη από το 2012 τις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιούργησε η κρίση στην αγορά ακινήτων της Ελλάδας, απόρροια της οικονομικής κρίσης, η Hines προσδοκούσε σε σημαντικές υπεραξίες. Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε σε σειρά συζητήσεων, μεταξύ άλλων και με τον όμιλο Στέγγου για την απόκτηση του Πόρτο Καρράς, όπως επίσης και για το εμπορικό κέντρο Smart Park της REDS στην περιοχή Γιαλού των Σπάτων, χωρίς όμως να προκύψει θετική κατάληξη, μέχρι την προχθεσινή συμφωνία για το πρώην Ledra Marriott.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή