Εξαφανισμένοι ανάμεσα στα φυτά

Εξαφανισμένοι ανάμεσα στα φυτά

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις πιο ξεχωριστές εικαστικές παρεμβάσεις που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, το πρότζεκτ του Αντριάν Βιγιάρ Ρόχας στο Αστεροσκοπείο του Θησείου αξίζει οπωσδήποτε μια επίσκεψη. Ο Αργεντίνος καλλιτέχνης, που γεννήθηκε το 1980 και ζει νομαδικά, συνεργάζεται με τον Οργανισμό ΝΕΟΝ για να μεταμορφώσει ένα γνώριμο και αγαπημένο μέρος.

Επειτα από πολύμηνη προετοιμασία, οι επισκέπτες βλέπουν μια μικρή ζούγκλα από φυτά που δημιουργούν παραπετάσματα στον περιβάλλοντα χώρο του Αστεροσκοπείου. Καλαμπόκια, κολοκύθια, καρπούζια, κλέβουν την παράσταση. Παραδίπλα, σε ένα μέρος του λόφου που έχει αφήσει απείραχτο, υπάρχουν 11 βιτρίνες με αντικείμενα, στις οποίες εγκιβωτίζει τη δική του αφήγηση για το τι σημαίνει το έδαφος, τι μπορεί να κρύβει και μέχρι πού θα φτάσει ο άνθρωπος για να το κατακτήσει και να το εκμεταλλευτεί. Επιμελήτρια της έκθεσης η Ελίνα Κοντούρη, που συντόνισε μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων.

​​«The Theater of Disappearance», έως τις 24 Σεπτεμβρίου, από Τετάρτη έως Κυριακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή