Οι Foo Fighters «δείχνουν» την Αθήνα στον υπόλοιπο κόσμο

Οι Foo Fighters «δείχνουν» την Αθήνα στον υπόλοιπο κόσμο

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και εκεί που το συναυλιακό καλοκαίρι ήταν γνωστό –και μάλλον προβλεπόμενο–, κυκλοφόρησε, πριν από περίπου μια εβδομάδα, η είδηση πως οι Foo Fighters έρχονται για να παίξουν στο Ηρώδειο και μάλιστα σύντομα, στις 10 Ιουλίου! Το πρόβλημα (αν υπάρχει τέτοιο) είναι πως η εμφάνιση θα είναι ειδικού σκοπού, δεν μιλάμε δηλαδή για συνηθισμένη συναυλία. Αντιθέτως, θα αποτελέσει κομμάτι της σειράς εκπομπών του αμερικανικού δικτύου PBS με τίτλο «Landmarks Live in Concert», ο οποίος λίγο – πολύ περιγράφει και τη φύση του πρότζεκτ: σπουδαίοι καλλιτέχνες από τον κόσμο της μουσικής τραγουδούν με φόντο εμβληματικές τοποθεσίες ανά την υφήλιο, ενώ το κινηματογραφικό αποτέλεσμα αποτελεί υλικό μιας διαφορετικής κάθε φορά τηλεοπτικής εκπομπής. Οπως αναφέρουν οι δημιουργοί του σε ένα είδος… μανιφέστου, το σόου φιλοδοξεί να επαναφέρει τη μουσική ως πρωταγωνίστρια στην τηλεόραση, με τον τρόπο που αυτό γινόταν παλαιότερα, π.χ. μέσω του ΜTV.

Αυτό, ωστόσο, δεν είναι όλο. Η εκπομπή, βλέπετε, δεν περιορίζεται απλώς στη ζωντανή μουσική εμφάνιση, αλλά επιπλέον μας ξεναγεί στον τόπο που έχει επιλεγεί για να τη φιλοξενήσει. Για το επεισόδιο της Αθήνας, το οποίο αναμένεται να προβληθεί τον Οκτώβριο, γυρίσματα θα γίνουν στην Ακρόπολη, την Αρχαία Αγορά, το Παναθηναϊκό Στάδιο και αλλού, ενώ για την πόλη θα μιλήσουν ο δήμαρχος Αθηναίων και η υπουργός Τουρισμού. Και αν κάποιος πιστεύει πως η συγκεκριμένη προβολή έχει μικρή σημασία, αρκεί απλώς να αναλογιστεί το μέγεθος της δημοφιλίας που απολαμβάνουν οι Foo Fighters παγκοσμίως…

Αν και στη χώρα μας οι Αμερικανοί ρόκερ δεν έχουν κερδίσει (ανεξήγητα πώς) την εκτίμηση που τους αξίζει, στον υπόλοιπο κόσμο θεωρούνται ανάμεσα στις 3-4 κορυφαίες μπάντες που μπορεί κανείς να δει ζωντανά σήμερα. Οπως προαναφέραμε, βέβαια, εδώ δεν πρόκειται για κανονική συναυλία – γι’ αυτό άλλωστε και δεν θα υπάρξουν εισιτήρια αλλά μόνον προσκλήσεις, οι οποίες θα διατεθούν από το υπουργείο Πολιτισμού και διάφορους άλλους φορείς. Αν, τώρα, κάποιος θέλει να πάρει μια γεύση για το πώς θα μοιάζει το τελικό αποτέλεσμα, μπορεί να ρίξει μια (διαδικτυακή) ματιά στα σόου που έχουν ήδη δώσει για την εκπομπή η Αλίσια Κις και ο κάντρι τραγουδιστής Μπραντ Πέισλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή