Hot dogs

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ε, λοιπόν, έτσι θα ξορκίσουμε το παράταιρο κλίμα που παρεισέφρησε στο ελληνικό καλοκαίρι. Με ενδελεχή προετοιμασία και θετική σκέψη. Προσποιούμενοι λοιπόν ότι έπιασαν κιόλας οι ζέστες, ελάτε να δούμε μαζί πώς μπορείτε να δροσίσετε τα σκυλιά σας, ανάλογα με τον «εξοπλισμό» που διαθέτετε.

Υπ’ όψιν. Τα υδροφοβικά σκυλιά, αυτά που δεν το βρίσκουν ιδιαίτερα διασκεδαστικό να κολυμπάνε, θα τα καταλάβετε από την πρώτη τους επαφή με τη θάλασσα. Πολλές φορές, όμως, ένα επιφυλακτικό με το υδάτινο στοιχείο κουτάβι συμβαίνει να εξελιχθεί σε έναν δεινό κολυμβητή-ενήλικο σκύλο. Κι αν ακόμα δεν σας κάτσει ο τετράποδος Μάικλ Φελπς, ο σκύλος σας θα απολαύσει ένα καλό δρόσισμα, μέσα στην ντάλα του ήλιου και στο λιοπύρι, αρκεί να είστε εφευρετικοί, δημιουργικοί και ανοιχτόμυαλοι.

Ιδέα πρώτη

Πηγαίνετε σε ένα πολυκατάστημα παιχνιδιών. Αγοράστε μια φουσκωτή πισίνα. Τόσο μεγάλη ώστε να χωράει δύο σκυλιά σαν το δικό σας. Γεμίστε τη με είκοσι πόντους νερό. Προσφέρετέ τη στο σκύλο σας. Αν διστάζει, πατήστε πρώτα μέσα εσείς και καλέστε τον. Μόλις καταλάβει ότι η εκατονταπλάσια θερμοαγωγιμότητα του νερού θα τον δροσίσει καλύτερα και απ’ το καλύτερο κλιματιστικό, δεν θα τον βγάζετε από κει μέσα ούτε με γερανό…

Ιδέα δεύτερη

Αν έχετε κήπο με γκαζόν, ανοίξτε το αυτόματο πότισμα, και ειδικά αυτή τη συσκευή που ψεκάζει υδάτινα τόξα στον αέρα. Φροντίστε όμως πρώτα η πίεση να είναι τόση ώστε το σκυλί να μπορεί χωρίς κίνδυνο να χώσει τη μουσούδα του ανάμεσα στους πίδακες χωρίς να τραυματιστεί. Δοκιμάστε με το χέρι σας. Η πίεση πρέπει να είναι τόση όση έχετε συνηθίσει στο ντους σας. Ούτε παραπάνω, ούτε λιγότερη. Ο σκύλος σας θα λατρέψει το καινούργιο του παιχνίδι. 

Ιδέα τρίτη

Σκεπάστε τον κορμό του με βρεγμένες πετσέτες! Αυτό είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνουμε σε περιπτώσεις θερμοπληξίας, αλλά, πέρα από κίνηση «πρώτων βοηθειών» είναι και μια θαυμάσια ιδέα για να δροσίσετε ένα σκυλί με το μικρότερο κόστος. Και οπουδήποτε. 

Ιδέα τέταρτη

Αγοράστε έναν ανεμιστήρα εξωτερικού χώρου, από αυτούς που έχουν οι καφετέριες και, εκτός από αναμόχλευση του αέρα, απελευθερώνουν στον χώρο ένα πολύ λεπτοφυές σπρέι νερού. Έχω δει με τα μάτια μου λαμπραντόρ χυμένο μπροστά από έναν τέτοιο ανεμιστήρα, στην καφετέρια της γειτονιάς, να το παίρνουν σηκωτό δύο άντρες, ενώ εκείνο αρνείται πεισματικά να μετακινηθεί από την υγρή όαση που ανακάλυψε!

Ιδέα πέμπτη

Αξιοποιήστε το υπόγειό σας. Δύο μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, η θερμοκρασία παραμένει σχεδόν σταθερή, χειμώνα καλοκαίρι, γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου. Αν το έχετε κιόλας μετατρέψει σε playroom, θα το γνωρίζετε ήδη. Αν όχι, ήρθε η ώρα να πετάξετε όλη τη σαβούρα που φυλάξατε από τις μετακομίσεις και την ανακλαστική συσσώρευση αντικειμένων που προσβάλλει όλους μας κατά καιρούς, και να διαμορφώσετε τον φυσικά κλιματιζόμενο χώρο που θα γίνει αγαπημένο στέκι. Όχι μόνο για τον σκύλο σας, αλλά για όλους. Για να είμαι ειλικρινής, αυτό που μου λείπει περισσότερο από το προηγούμενο σπίτι μου είναι το υπόγειο… ■

Περισσότερες ιδέες θα βρείτε εδώ, σε ένα από τα πιο διασκεδαστικά βίντεο που έχω δει ποτέ μου, με θέμα τις περιπέτειες διάφορων hot dogs σε αναζήτηση δρόσου:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή