Τσίπρας: Πήραμε αυτό που ζητούσαμε – Μητσοτάκης: Να απολογηθείς!

Τσίπρας: Πήραμε αυτό που ζητούσαμε – Μητσοτάκης: Να απολογηθείς!

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέσεις μάχης λαμβάνουν ο Πρωθυπουργός και ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον απόηχο της χθεσινής απόφασης του Eurogroup

Παρά το γεγονός ότι η απόφαση δεν περιλαμβάνει καμία συγκεκριμένη και άμεσα εφαρμόσιμη λύση για το χρέος, κάτι άλλωστε που επισημαίνει και σε σχόλιό της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρνούμενη ουσιαστικά να εντάξει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ο Πρωθυπουργός υιοθέτησε, σε διάγγελμά του, πανηγυρικούς τόνους. 

Η χθεσινή ήταν «μια πολύ καλή μέρα για την Ελλάδα» μετά από πολύ καιρό, είπε ο πρωθυπυργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτικό μήνυμα του. «Πήραμε τελικά αυτά που διεκδικούσαμε, αλλά και αυτά που δικαιούμασταν. Και τώρα ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο στις αγορές, για το οριστικό τέλος, σε ένα χρόνο από σήμερα, των προγραμμάτων στήριξης και των μνημονίων που τα συνοδεύουν, ανοίγει ο δρόμος για την οριστική έξοδο από την κρίση», σημείωσε.

«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί πράξαμε ορθά που δεν πήραμε ό,τι μας έδιναν τρεις βδομάδες πριν», δήλωσε ακόμη ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αναλάβαμε το ρίσκο, κινητοποιήσαμε τις συμμαχίες μας αλλά και τη κοινή λογική στην Ευρώπη και πήραμε τελικά αυτό που ζητούσαμε: Μια συμφωνία διεξόδου. Η πιο σημαντική δέσμευση της απόφασης αφορά τη δέσμευση για οριστικό τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018». 

«Εχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και των θυσιών του ελληνικού λαού όλα αυτά τα χρόνια. Είναι όμως άλλο να υπομένεις χωρίς αχτίδα φωτός. Και άλλο να βλέπεις μπροστά σου το δρόμο της εξόδου», συμπλήρωσε ακόμη.

Κατόπιν αυτών, σημείωσε ότι «τώρα δεν είναι η ώρα του εφησυχασμού, της επανάπαυσης αλλά της αποφασιστικότητας, τώρα είναι η ώρα για να προωθήσουμε τις μεγάλες τομές που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και κοινωνία».

«Το σήμα προς τα έξω, προς τους επενδυτές και τις αγορές για να εμπιστευθούν ξανά την Ελλάδα, έχει ήδη δοθεί και είναι πολύ ισχυρό. Το σήμα όμως και προς τα μέσα, όμως, πρέπει να είναι ακόμη ισχυρότερο. Ναι μπορούμε. Μπορούμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας με τις δικές μας δυνάμεις, να ξανακερδίσουμε την κυριαρχία και το μέλλον μας. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε», κατέληξε.

Μητσοτάκης: Απέτυχες, να απολογηθείς

Σε εντελώς άλλο μήκος κύματος υπήρξε η τοποθέτηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλώντας στον Άλφα, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε πως «ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα λόγο να πανηγυρίζει και θα του συνιστούσα να είναι πιο προσεκτικός, όπως ήταν ο κ. Τσακαλώτος. Έχει υποχρέωση να έλθει στη Βουλή να μας ενημερώσει, να μας πει τι πέτυχε».

«Δεν μπορούμε με το δεξί χέρι να υπογράφουμε μεταρρυθμίσεις και με το αριστερό να κάνουμε ακριβώς τα ανάποδα», σχολίασε αιχμηρά ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας μάλιστα ότι η χώρα χρειάζεται μια φιλελεύθερη μεταρρυθμιστική επανάσταση αλλαγής, την οποία μάλιστα στοχεύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το αίτημα για πολιτική αλλαγή έχει γίνει ήδη πλειοψηφικό. Χρέος μας να εκφράσουμε αυτήν την σιωπηλή πλειοψηφία», είπε εμφατικά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής κατέθεσε αίτημα για τη διεξαγωγή προ ημερησίας συζήτησης των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή σχετικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή