Επίθεση του υπουργείου Παιδείας στη ΝΔ μέσω… Θεσσαλονίκης

Επίθεση του υπουργείου Παιδείας στη ΝΔ μέσω… Θεσσαλονίκης

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στη ΝΔ μέσω … Θεσσαλονίκης, κάνει το υπουργείο Παιδείας εξαιτίας της απόφασης του προέδρου του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης να διοριστεί στη θέση του Γραμματέα. Επίσης, το υπουργείο τονίζει ότι θα ζητήσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Ειδικότερα, το υπουργείο αναφέρει ότι «μάλλον επιβεβαιώνεται από τις ανακοινώσεις των προέδρων των ΤΕΙ μαζί και με την ομοσπονδία διδασκόντων στα ΤΕΙ, μία πρωτοφανής στα ακαδημαϊκά χρονικά ενέργεια: ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης αυτοδιορίζεται στη θέση του γραμματέα με 4ετή θητεία, ενώ παραμένει πρόεδρος του ΤΕΙ και από ότι φαίνεται υπάρχει εν ενεργεία Γραμματέας του Ιδρύματος!

Θα μπορούσε να είναι ένα σχετικά επιτυχημένο πρωταπριλιάτικο αστείο. Δεν είναι, όμως. Έχει ενδιαφέρον ότι το πρόεδρος ενός ιδρύματος που συχνά κατηγορούσε το Υπουργείο ότι οι πρωτοβουλίες που πήρε για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υπονομεύουν το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, έρχεται τώρα με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο να εκθέσει την ακαδημαϊκή κοινότητα με μία δική του, αυθαίρετη και εν πολλοίς επικίνδυνη ερμηνεία του αυτοδιοίκητου.

Ο ευτελισμός του αυτοδιοίκητου από τον πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που θεωρεί ότι οι κατοχυρωμένοι με αγώνες κανόνες μπορεί να εξυπηρετούν προσωπικές φιλοδοξίες είναι πρωτάκουστος. Η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει την υποχρέωση να περιφρουρήσει το κύρος της από τέτοιες συμπεριφορές ορισμένων που μάλιστα εμφανίζονται ως κήνσορες της διαφάνειας και της προστασίας του αυτοδιοίκητου , ενώ την ίδια στιγμή με τις πράξεις τους καταρρακώνουν κάθε έννοια αξιοπρέπειας και ακαδημαϊσμού». Και το υπουργείο στρέφει τα βέλη του στο Συμβούλιο του ΤΕΙ και στη ΝΔ.

«Αλήθεια, το Συμβούλιο του Ιδρύματος- θεσμού για τον οποίο κόπτεται η αξιωματική αντιπολίτευση- γιατί δεν έλεγξε τον Πρόεδρο από την καταφανώς παράνομη πράξη; Το Υπουργείο Παιδείας θα προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες , σύμφωνα με το νόμο ενώ παράλληλα είναι επιβεβλημένη και η παρέμβαση της Δικαιοσύνης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή