ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: «Ο κ. Τσίπρας απέτυχε»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Οτι η χώρα δεν έχει «μεταρρυθμιστική αξιοπιστία» ώστε να μπορέσει να βγει στις αγορές, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του την Παρασκευή, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «απέτυχε».

Σε συνέντευξή του εφ' όλης της ύλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA και αναφερόμενος στο Eurogroup της Πέμπτης, σημείωσε ότι για να μπορέσει να βγει η χώρα στις αγορές, θα έπρεπε να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική  στον πρωθυπουργό τονίζοντας πως «ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα λόγο να πανηγυρίζει και θα του συνιστούσα να είναι πιο προσεκτικός, όπως ήταν ο κ. Τσακαλώτος. Έχει υποχρέωση να έλθει στη Βουλή να μας ενημερώσει, να μας πει τι πέτυχε».

«Δεν μπορούμε με το δεξί χέρι να υπογράφουμε μεταρρυθμίσεις και με το αριστερό να κάνουμε ακριβώς τα ανάποδα», σχολίασε αιχμηρά ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας μάλιστα ότι η χώρα χρειάζεται μια φιλελεύθερη μεταρρυθμιστική επανάσταση αλλαγής, την οποία μάλιστα στοχεύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το αίτημα για πολιτική αλλαγή έχει γίνει ήδη πλειοψηφικό. Χρέος μας να εκφράσουμε αυτήν την σιωπηλή πλειοψηφία», είπε εμφατικά ο κ. Μητσοτάκης. 

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι πρέπει να πρέπει να μειωθούν οι παρεμβάσεις του δημοσίου τομέα και να δοθεί χώρος στον ιδιωτικό, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις, αλλά θα είναι λιγότερες οι προσλήψεις.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι πρέπει να πριμοδοτηθούν οι επιχειρήσεις που μπορούν να δώσουν ένα πακέτο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους εργαζόμενους τους. «Στον ιδιωτικό τομέα δεν πρέπει να μιλάμε μόνο για τους επιχειρηματίες, αλλά και για τους εργαζόμενους», είπε χαρακτηριστικά.

«Για να αναπνεύσει η οικονομία το ρυθμιστικό εύρος του κράτους πρέπει να μικρύνει», διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «έχουμε ένα κράτος το οποίο στραγγαλίζει την επιχειρηματικότητα».

Ερωτηθείς, δε, για την εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι έρχεται συχνά σε επαφή με αστυνομικούς και θα επιδιώξει σε αυτό το πλαίσιο να τους ζητήσει να μην προχωρήσουν στη διεξαγωγή της, καθώς κάτι τέτοιο «θα τάραζε τα νερά».

Τέλος, αναφερόμενος στον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, σημείωσε ότι ήταν καθολική η αναγνώριση για το έργο του.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ