Πτώση βάσεων σε ιατρικές σχολές

Πτώση βάσεων σε ιατρικές σχολές

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικές πιέσεις αναμένεται να δεχθούν οι βάσεις των ιατρικών σχολών μετά και τα χθεσινά, δυσκολότερα σε σχέση με πέρυσι, θέματα στο μάθημα υψηλής βαρύτητας, τη Βιολογία Προσανατολισμού.

Η εκτίμηση αυτή συνδυάζεται και με το γεγονός ότι τα θέματα της Χημείας, μάθημα επίσης βαρύτητας για τις ιατρικές σχολές, ήταν δυσκολότερα από το 2016. Ετσι, με βάση τις ίδιες εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται η Ιατρική Αθήνας να «χάσει» τα 19.000 μόρια, αφού πέρυσι είχε βρεθεί στα 19.063, με άνοδο κατά 139 μόρια. Η Ιατρική με τη χαμηλότερη βάση το 2016 ήταν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με 18.648 μόρια.

Απαιτητικά θέματα

Ενδεικτικό για τον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων στο μάθημα της Βιολογίας Προσανατολισμού είναι το σχόλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Βιοεπιστημόνων: «Τα θέματα ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια, καλύπτουν σημαντικό εύρος της ύλης και χαρακτηρίζονται από σημαντικό βαθμό δυσκολίας. Η επεξεργασία των απαντήσεων χρειάζεται ουσιαστική γνώση των βιολογικών εννοιών, κριτικό πνεύμα, αρκετό χρόνο και δεν στηρίζεται σε στείρα αποστήθιση. Η επαρκής ανταπόκριση στα θέματα απαιτεί πολύ καλή προετοιμασία από τους υποψηφίους».

Παράλληλα, από την ομάδα βιολόγων του φροντιστηρίου «Μεθοδικό» τα θέματα χαρακτηρίστηκαν «σχετικά απαιτητικά, με αρκετά σημεία τα οποία χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, πλήρη κατανόηση της ύλης και εμβάθυνση».

Χθες επίσης, οι υποψήφιοι που θέλουν να διεκδικήσουν μία θέση σε τμήματα παραϊατρικών κλάδων εξετάστηκαν στη Βιολογία Γενικής Παιδείας και σε θέματα τα οποία, από το «Μεθοδικό», χαρακτηρίζονται «βατά καλύπτοντας μεγάλο κομμάτι της ύλης. Οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι μπορούσαν να ανταποκριθούν με επιτυχία εντός του δεδομένου χρόνου».

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των βασικών μαθημάτων –όχι των επιλογής– ολοκληρώνονται τη Δευτέρα με την Ιστορία και τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, που «ξεκλειδώνουν» τα παιδαγωγικά τμήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή