Τα Σαββατοκύριακα της ομπρέλας

Τα Σαββατοκύριακα της ομπρέλας

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λες και βιώνουμε την… «κατάρα του Σαββατοκύριακου» φέτος. Διανύουμε το τρίτο Σαββατοκύριακο του φετινού καλοκαιριού και ήταν βροχερά και τα τρία! Μάλιστα, παρουσιάζεται η εικόνα, οι εργάσιμες μέρες της εβδομάδας να είναι ως επί το πλείστον ζεστές και στεγνές και το Σαββατοκύριακο που ο κόσμος μπορεί να κάνει το μπάνιο του, να ξεκουραστεί και να αλλάξει παραστάσεις επισκεπτόμενος κάποια παραλία, να είναι υποχρεωμένος να είναι κάτω από ομπρέλα. Οχι ομπρέλα παραλίας, αλλά ομπρέλα για να προστατευθεί από τη βροχή.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στην Αττική σήμερα από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν επίσης τοπικές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα, οι οποίες πιθανώς θα είναι ισχυρές. Βροχερός και με πιθανές καταιγίδες θα είναι ο καιρός σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, ιδίως στα ανατολικά, ενώ και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα υπάρξουν ανάλογα φαινόμενα.

Συννεφιασμένη Κυριακή θα έχουμε και αύριο, ενώ σε πολλές περιοχές (και στην Αττική) ο καιρός θα είναι άστατος, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει βαθμιαία υποχώρηση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο, που σε αρκετές περιοχές θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή, κάνοντας το μπάνιο στη θάλασσα να μοιάζει περισσότερο κατάλληλο για… χειμερινούς κολυμβητές. Σε περίπτωση καταιγίδας (ή απειλή της) πρέπει να υπογραμμιστεί πως δεν μπαίνουμε στη θάλασσα, καθώς πιθανοί κεραυνοί είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι μέσα στο νερό.

Αντίκτυπος

«Οι πρώτες μέρες του καλοκαιριού είναι αρκετά βροχερές, περισσότερο του συνηθισμένου, ενώ υπάρχει μεγαλύτερη αστάθεια. Και μάλιστα όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, που κάτι τέτοιο δεν ήταν ασυνήθιστο, αλλά και στη νότια χώρα, ακόμα και στην Κρήτη», μας λέει ο κ. Κώστας Λαγουβάρδος, ερευνητής του Αστεροσκοπείου Αθηνών. «Οι παρατεταμένα υψηλές θερμοκρασίες στη ΝΔ Ευρώπη και αντίθετα οι κανονικές ή και κάτω από τον μέσον όρο θερμοκρασίες στην περιοχή μας έχουν αντίκτυπο και στη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας (SST). Προχθές η SST κυμάνθηκε έως και 4°C πάνω από τον μέσο όρο στη Δυτική Μεσόγειο και έως -3°C στο Αιγαίο», σημειώνει ο κ. Λαγουβάρδος.

Αν και οι θερμοκρασίες θα ανέβουν από την Τρίτη, φτάνοντας στις φυσιολογικές για την εποχή τιμές, δεν φαίνεται στον ορίζοντα μετεωρολογικής πρόβλεψης κάποια μεγάλη άνοδος της θερμοκρασίας, κάποιος καύσωνας. Το καλοκαίρι κυλάει σχετικά δροσερό μέχρι τώρα, χωρίς να σημαίνει αυτό κάτι για τη συνέχεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή