Σεισμική δονήση 4,9 Ρίχτερ στη Λακωνία – Μετασεισμός και στη Λέσβο

Σεισμική δονήση 4,9 Ρίχτερ στη Λακωνία – Μετασεισμός και στη Λέσβο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3 παρα 20 τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή των Μολάων στην Λακωνία. Το επίκεντρο, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο (η αρχική του εκτίμηση η οποία άλλαξε έκανε λόγο για 4,4 ρίχτερ), βρίσκεται περίπου 13 χιλιόμετρα από τη Νεάπολη και το εστιακό βάθος της δόνησης εντοπίστηκε στα 52 χιλιόμετρα (επίσης η αρχική εκτίμηση που έκανε λόγο για 64 χιλιόμετρα άλλαξε).

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί ή καταγραφεί ζημιές από την σεισμική δόνηση

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης «μέχρι σήμερα το πρωί δεν μας είχε αναφερθεί κάποιο πρόβλημα», ενώ όπως προσέθεσε, «ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός, αλλά είχε μικρή διάρκεια».

Επίσης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπήρξε καμία αναφορά για τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση.

Εξάλλου, ο σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Μαρίνος Χαραλαμπάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε τη δόνηση που σημειώθηκε στη Λακωνία, ως «ένα μεμονωμένο γεγονός, που εντάσσεται στη φυσιολογική δραστηριότητα της περιοχής».

Μετασεισμός στη Λέσβο 

Νωρίτερα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών (ή 4,8 σύμφωνα με το σταθμό του ΑΠΘ) καταγράφηκε ανάμεσα στην Μυτιλήνη και τη Χίο στον ίδιο χώρο του ισχυρού σεισμού της περασμένης Δευτέρας.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 7 παρά 20, χωρίς να δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, καθηγητή Λέκκα Ευθύμιο, που μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, πρόκειται για ένα σεισμό στο πλαίσιο της φυσιολογικής μετασεισμικής ακολουθίας γεγονός που αποδεικνύει ότι το φαινόμενο βαίνει προς εκτόνωση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή