Και ο Μάικ Πενς προσλαμβάνει δικηγόρο

Και ο Μάικ Πενς προσλαμβάνει δικηγόρο

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τον Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς προσέλαβε δικηγόρο, τις υπηρεσίες του οποίου θα χρειαστεί στις έρευνες για ενδεχόμενες σχέσεις συνεργατών του Αμερικανού προέδρου με τη Ρωσία. Την εξέλιξη αυτή δημοσιοποίησε το γραφείο του κ. Πενς, μία ημέρα μετά το πολύκροτο ρεπορτάζ της Washington Post που αποκάλυψε ότι ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ έχει ανοίξει μια δεύτερη γραμμή έρευνας, αναφορικά με ενδεχόμενη παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης από τον Λευκό Οίκο.

Οπως έγινε γνωστό, ο Μάικ Πενς προσέλαβε τον πολύ γνωστό δικηγόρο Ρίτσαρντ Κόλεν και θα επιβαρυνθεί ο ίδιος τη σχετική δαπάνη. Πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας και νυν πρόεδρος μεγάλης δικηγορικής φίρμας, ο Κόλεν έχει υπερασπιστεί γνωστές προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου της FIFA Σεπ Μπλάτερ. Επιπλέον, ο Κόλεν έχει από χρόνια δεσμούς με τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμι, κεντρικό πρόσωπο των ερευνών για το ρωσικό ζήτημα. Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να απαλλάξει τον Κόμι από τα καθήκοντά του έδωσε τροφή σε όσους υποστηρίζουν ότι επιδιώκει να χειραγωγήσει τις έρευνες για τις σχέσεις με τη Ρωσία. Την επομένη της απόλυσης Κόμι, ο Μάικ Πενς είχε καλύψει απολύτως τον πρόεδρο, δηλώνοντας ότι «έκανε τη σωστή επιλογή τη σωστή στιγμή».

Με χθεσινή ανάρτησή του στο Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε ότι αποτελεί αντικείμενο έρευνας του Μιούλερ και υποστήριξε ότι πρόκειται για «κυνήγι μαγισσών». Μάλιστα, φάνηκε να στοχοποιεί τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Ροντ Ρόζενσταϊν, γράφοντας: «Ελέγχομαι για την απόλυση του διευθυντή του FBI από τον άνθρωπο που μου είπε να τον απολύσω»! Με υπόμνημά του στον Λευκό Οίκο, ο Ρόζενσταϊν είχε δικαιολογήσει την απόλυση του Κόμι.

Ρεπορτάζ της Washington Post ανέφερε ότι η έρευνα του Μιούλερ βρίσκεται ακόμη στα αρχικά της στάδια και ότι δεν είναι βέβαιο πως θα ασκηθούν διώξεις μετά την ολοκλήρωσή της. Μια πλευρά των ερευνών αφορά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του γαμπρού και συμβούλου του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, και τις ενδεχόμενες σχέσεις του με τη Ρωσία. Παράλληλα, ο Μιούλερ διέταξε τα μέλη της «ομάδας μετάβασης» του Τραμπ –υπεύθυνα για τη μεταβίβαση της εξουσίας από τον Μπαράκ Ομπάμα– να διαφυλάξουν οποιοδήποτε ντοκουμέντο ήρθε στην κατοχή τους και σχετιζόταν καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τη Ρωσία ή την Ουκρανία.

Στο μεταξύ, βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του Ρεπουμπλικανού βουλευτή Στιβ Σκαλίς, η οποία παραμένει, ωστόσο, σε κρίσιμη κατάσταση. Ο Σκαλίς πυροβολήθηκε την Τετάρτη, στη διάρκεια προπόνησης ομάδας μπέιζμπολ των Ρεπουμπλικανών, από πολιτικό αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ. Υπέστη τρεις διαδοχικές εγχειρήσεις, καθώς οι πυροβολισμοί τού έσπασαν το ένα πόδι, ενώ προκάλεσαν σοβαρή αιμορραγία και βλάβες σε εσωτερικά όργανα. Πάντως, ο προγραμματισμένος φιλανθρωπικός αγώνας Ρεπουμπλικανών – Δημοκρατικών πραγματοποιήθηκε κανονικά στην Ουάσιγκτον, σε μια σπάνια, για τα σημερινά δεδομένα, στιγμή ομοψυχίας των δύο παρατάξεων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή