ΚΟΣΜΟΣ

Προ σαρωτικής νίκης ο Μακρόν

Σαρωτική προεξοφλείται η επικράτηση του κόμματος LRM του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στον αυριανό, δεύτερο, γύρο των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, το LRM και οι σύμμαχοί του θα εξασφαλίσουν μεταξύ 430 και 460 εδρών, σε σύνολο 577 εδρών της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης. Η προσέλευση στις κάλπες αναμένεται να κυμανθεί στο 47%, ποσοστό που θεωρείται πολύ χαμηλό για τα γαλλικά δεδομένα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Γαλλία

ΠΑΡΙΣΙ. Σαρωτική νίκη για το κόμμα LRM του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν προβλέπουν οι Γάλλοι αναλυτές ενόψει του αυριανού, δεύτερου, γύρου των βουλευτικών εκλογών. Δημοσκόπηση της εταιρείας Odoxa, που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, προβλέπει ότι το LRM και οι σύμμαχοί του θα εξασφαλίσουν μεταξύ 430 και 460 εδρών, σε σύνολο 577 εδρών της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

Η ίδια δημοσκόπηση δίνει στο κεντροδεξιό κόμμα «Οι Ρεπουμπλικανοί» 70- 95 έδρες, στους Σοσιαλιστές 25-35 έδρες και στο ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν μόλις μία έως έξι έδρες. Η προσέλευση στις κάλπες αναμένεται να κυμανθεί γύρω από το πολύ χαμηλό, για τα γαλλικά δεδομένα, ποσοστό του 47%.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ