Xατζηδάκης: Η κυβέρνηση έφερε το υπερταμείο έως το 2115

Xατζηδάκης: Η κυβέρνηση έφερε το υπερταμείο έως το 2115

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερ στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η κυβέρνηση ήρθε να για να ακυρώσει τα μνημόνια και τα ψηφίζει δύο – δύο και πρόσθεσε πως ενώ ψηφίστηκε για να απαλλάξει την Ελλάδα από την επιτροπεία των ξένων τελικά έφερε το υπερταμείο που θα είναι εδώ ως το 2115. 

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ακόμα πως η κυβέρνηση είχε μετατρέψει το θέμα του χρέους σε ιερό δισκοπότηρο και τελικά αυτό που κατάφερε είναι να έχουμε για 43 χρόνια ακόμα σφιγμένη τη ζώνη.

Κάνοντας μία αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά είχε εξασφαλίσει τη δήλωση βιωσιμότητας του χρέους από το ΔΝΤ, που θα ήταν το διαβατήριο για να μπούμε στις αγορές, αλλά χάθηκε με τις διαπραγματεύσεις των κυρίων Τσίπρα και Βαρουφάκη.

Καταλήγοντας και αναφερόμενος στο χρεός, είπε πως εφόσον δεν δόθηκε η δήλωση, δεν μπήκαμε και στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή