Βρούτσης: Σε στάση πληρωμών επικουρικών συντάξεων προχωρά η κυβέρνηση

Βρούτσης: Σε στάση πληρωμών επικουρικών συντάξεων προχωρά η κυβέρνηση

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στάση πληρωμών σε δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους επικουρικών συντάξεων καταγγέλλει ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο κ. Βρούτσης γνωστοποιεί εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας η οποία ακυρώνει ως παράνομες όλες τις επικουρικές συντάξεις που είχαν εκδοθεί με αίτηση μετά την 1η Ιανουαρίου του 2015, ζητώντας μάλιστα τα χρήματα πίσω.

Τονίζει, δε, πως η διακοπή των καταβολών λαμβάνει χώρα τη στιγμή που το υπουργείο Εργασίας δεν έχει εκδώσει ακόμη εγκύκλιο για τον τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων, ως όφειλε να κάνει εδώ και έναν χρόνο.

Ο βουλευτής της ΝΔ εκτιμά πως το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων προκαλεί μαύρη τρύπα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στα ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς το κρυφό κόστος της μη έκδοσης νέων συντάξεων έρχεται να προστεθεί σε εκκρεμότητες περίπου 300 εκατ. ευρώ σε όσους είχαν καταθέσει αίτηση πριν την 1η Ιανουαρίου του 2015.

«Αποτέλεσμα είναι δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι να στερούνται την επικουρική τους σύνταξη, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία κατάργησε τον μαθηματικό τύπο που ίσχυε από τον Αύγουστο του 2013, λόγω εμπάθειας και ιδεοληψίας», τονίζει ο κ. Βρούτσης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή