Μοσκοβισί: Στο διαζύγιο με τη Βρετανία θα είμαστε «φιλικοί» αλλά «αυστηροί»

Μοσκοβισί: Στο διαζύγιο με τη Βρετανία θα είμαστε «φιλικοί» αλλά «αυστηροί»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι «φιλική» αλλά ταυτόχρονα και «αυστηρή» έναντι του Ηνωμένου Βασιλείου στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, οι οποίες είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν τη Δευτέρα, διεμήνυσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και πρόσθεσε ότι όλα τα σενάρια είναι πάνω στο τραπέζι.

«Σε ό,τι αφορά το Μπρέξιτ, αυτό δεν θα είναι ούτε "σκληρό" ούτε "ήπιο", αλλά φιλικό και αυστηρό», τόνισε ο Μοσκοβισί στην εβδομαδιαία γαλλική εφημερίδα Journal du Dimanche.

Ο επίτροπος επισήμανε ότι όλες οι πιθανές επιλογές για τη σχέση της ΕΕ και του ΗΒ παραμένουν ανοικτές, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να «μην καταλήξουμε σε συμφωνία».

«Όλα τα σενάρια είναι πάνω στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένου του να μην καταλήξουμε σε συμφωνία ως την 29η Μαρτίου 2019. Αλλά δεν είναι αυτό που προτιμάμε», επισήμανε ο Μοσκοβισί και πρόσθεσε ότι οι Βρυξέλλες επιθυμούν να διατηρήσουν μια στενή σχέση με το Λονδίνο σε όλα τα πεδία.

Η ημερησία διάταξη του πρώτου γύρου των διαπραγματεύσεων αναμένεται να επικεντρωθεί «στα δικαιώματα των πολιτών, τη διευθέτηση των χρηματοοικονομικών εκκρεμοτήτων, τα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας και άλλα θέματα του χωρισμού, όπως ορίζει η προσέγγιση των συνομιλιών κατά στάδια», σύμφωνα με μια ανακοίνωση της Κομισιόν.

Βάσει του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, η συμφωνία για τους όρους του Μπρέξιτ θα πρέπει να έχει συναφθεί ως τα τέλη του Μαρτίου του 2019.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή