Η Μόσχα επικρίνει την αμερικανική πολιτική κατά της Κούβας

Η Μόσχα επικρίνει την αμερικανική πολιτική κατά της Κούβας

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι οι "αντι-κουβανικές" ενέργειες που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την Ουάσινγκτον είναι λυπηρές και ότι η Μόσχα επιβεβαίωσε την αλληλεγγύη της στην Αβάνα.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ακόμη ότι η νέα προσέγγιση προς την Κούβα από την αμερικανική κυβέρνηση θυμίζει "ψυχροπολεμική ρητορική".

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε την Παρασκευή την επιβολή αυστηρότερων περιορισμών για τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Κούβα και την λήψη αυστηρών μέτρων για συμφωνίες που συνάπτουν αμερικανικές επιχειρήσεις με τον στρατό της Κούβας.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι η «φρικτή» και «λανθασμένη» συμφωνία, όπως την χαρακτήρισε, που πέτυχε ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα «δεν βοηθά τους Κουβανούς και κάνει πλουσιότερο το καθεστώς».

«Με άμεση ισχύ, ακυρώνω την άδικη συμφωνία που υπέγραψε με την Κούβα η προηγούμενη κυβέρνηση», δήλωσε την Παρασκευή ο αμερικανός ηγέτης, υποσχόμενος την επίτευξη μιας «καλύτερης συμφωνίας» για τους Κουβανούς και τις ΗΠΑ.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή