Το 2017 το ιταλικό ράλι κλασικών αυτοκινήτων Mille Miglia γιορτάζει τα 90 χρόνια από τη γέννησή του, το 1927. Ο οίκος Chopard είναι επίσημος χρονομέτρης του αγώνα από το 1988 και κάθε χρόνο λανσάρει ειδικές εκδόσεις ρολογιών αφιερωμένων στο "ωραιότερο ράλι του κόσμου". 

Μοντέλα της συλλογής Chopard Mille Miglia από το 1988 μέχρι σήμερα

O Karl-Friedrich Scheufele, πρόεδρος της Chopard, είναι λάτρης των κλασικών αυτοκινήτων και συμμετέχει και ο ίδιος σε αγώνες.

Ειδικά για τη φετινή επέτειο, η Chopard παρουσιάζει ένα πολύ ιδιαίτερο συλλεκτικό ρολόι, το Mille Miglia Classic XL 90th Anniversary Limited Edition. Είναι ίσως το πιο πολυτελές μοντέλο Mille Miglia που έχουμε δει. Σε limited edition 90 κομματιών, είναι το πρώτο της οικογένειας Mille Miglia που φέρει την περίφημη Σφραγίδα ποιότητας της Γενεύης.

Η κάσα του είναι από ροζ χρυσό 18Κ, σε διάμετρο 46 mm και πάχος 13 mm έχει λεπτή γυαλισμένη στεφάνη, μπουτόν εμπνευσμένα από τα πιστόνια των αγωνιστικών αυτοκινήτων και κορόνα που θυμίζει vintage καπάκι ντεπόζιτου καυσίμων.

Το λευκό σαν πορσελάνη καντράν έχει μεγάλους φωσφορίζοντες αραβικούς αριθμούς, περιφερειακή ταχυμετρική κλίμακα, τρεις μετρητές χρονογράφου και μεγάλους επίχρυσους δείκτες Dauphine με επίστρωση Super-LumiNova.

Εκτός από το υπέροχο «σασί», εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και ο …κινητήρας του χρονογράφου. Ο μηχανισμός του είναι ο state-of-the-art L.U.C. Caliber 03.07-L, ο οποίος κουρδίζει στο χέρι, διαθέτει λειτουργία flyback και προσφέρει ενεργειακή αυτονομία 60 ωρών. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός, ο οποίος χρησιμοποιείται στα μοντέλα υψηλής ωρολογοποιίας της συλλογής L.U.C της Chopard, εξαιρετικά σπάνια όμως έως ποτέ στη συλλογή Mille Miglia, απαρτίζεται από 300 εξαρτήματα και φέρει επίσημη πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC.

Το ωραίο του φινίρισμα μπορεί να θαυμάσει κανείς από το διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού που καλύπτει το πίσω μέρος της κάσας. Το ρολόι φοράει ένα καφέ λουράκι από λείο δέρμα μοσχαριού Barenia, εμπνευσμένο από τα λουριά των καπό των vintage αυτοκινήτων. Έχει μάλιστα υποστεί ειδική επεξεργασία που του χαρίζει μία ιδιαίτερη πατίνα με το πέρασμα του χρόνου.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Chopard Boutiques (τηλ.: 210-3250555-6), Kassis (τηλ.: 210-3641000)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ