Παρίσι: «Οπλοστάσιο» το όχημα του δράστη που επιτέθηκε σε βαν της αστυνομίας

Παρίσι: «Οπλοστάσιο» το όχημα του δράστη που επιτέθηκε σε βαν της αστυνομίας

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με γαλλικές αστυνομικές πηγές, ένας άνδρας έπεσε με όχημα πάνω σε ένα βαν της αστυνομίας στα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού, χωρίς ωστόσο να τραυματίσει κανέναν.

Το όχημα του δράστη τυλίχθηκε στις φλόγες κατά τη σύγκρουση, ενώ ο ίδιος, σύμφωνα με το υπουργό Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ, είναι νεκρός. Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν γκαζάκια, περίστροφα και τουφέκια εφόδου Καλάσνικοφ.

Σε ο,τι αφορά την ταυτότητα του επιτιθέμενου, πηγή κοντά στην έρευνα, ανέφερε στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ότι οι αρχές βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της ταυτοποίησης, αλλά πρόσθεσε πως με βάση τα έγγραφα που εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ο άνδρας φέρεται να είνει γεννηθείς το 1985 με προέλευση από το Αρζεντέιγ της Ιλ ντε Φρανς, που βρίσκεται στα βόρεια της Γαλλίας, ενώ φέρεται να βρισκόταν υπό έρευνα.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν, ενώ το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε πως «όλα δείχνουν πως πρόκειται για εσκεμμένη πράξη».

Selon une source proche de l’enquête contactée par Le Monde, l’identité de l’assaillant est en cours de vérification mais selon les papiers d’identité retrouvés dans la voiture, il pourrait s’agir d’un homme né en 1985, originaire d’Argenteuil (Val-d’Oise) et fiché S.

En savoir plus sur http://www.lemonde.fr/police-justice/article/2017/06/19/un-vehicule-percute-un-fourgon-de-gendarmerie-sur-les-champs-elysees_5147513_1653578.html#eIwErjFrw5pkLciw.99

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή