ΥΠΕΞ Κούβας: «Ψυχροπολεμική η τοποθέτηση Τραμπ»

ΥΠΕΞ Κούβας: «Ψυχροπολεμική η τοποθέτηση Τραμπ»

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ριζικές τροποποιήσεις στο ιστορικό άνοιγμα των Η.Π.Α. στην Κούβα, που ανακοίνωσε πρόσφατα σε ομιλία του ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έφεραν την οξεία απάντηση του Κουβανού υπουργού Εξωτερικών,ο οποίος χαρακτήρισε αλλόκοτη και ψυχροπολεμική την τοποθέτηση του Αμερικανού προέδρου.

Η ομιλία που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την Κούβα ήταν ένα «αλλόκοτο θέαμα», βγαλμένο από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, και θα ενισχύσει το αίσθημα του πατριωτισμού στη νήσο, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκες κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στη Βιέννη.

Ο Ροντρίγκες, ο οποίος κάνει μια περιοδεία σε χώρες της Ευρώπης, τόνισε επίσης ότι η Αβάνα δεν θα υποκύψει στην απαίτηση του ρεπουμπλικάνου οι αρχές της Κούβας να στέλνουν πίσω στις ΗΠΑ ανθρώπους που καταζητούνται από τις αμερικανικές αρχές.

«Η Κούβα έχει παραχωρήσει πολιτικό άσυλο ή διεθνή προστασία σε αμερικανούς αγωνιστές για τα πολιτικά δικαιώματα», σημείωσε ο Ροντρίγκες. «Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα επαναπροωθηθούν στις ΗΠΑ».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή