ΚΟΣΜΟΣ

ΥΠΕΞ Κούβας: «Ψυχροπολεμική η τοποθέτηση Τραμπ»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Οι ριζικές τροποποιήσεις στο ιστορικό άνοιγμα των Η.Π.Α. στην Κούβα, που ανακοίνωσε πρόσφατα σε ομιλία του ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έφεραν την οξεία απάντηση του Κουβανού υπουργού Εξωτερικών,ο οποίος χαρακτήρισε αλλόκοτη και ψυχροπολεμική την τοποθέτηση του Αμερικανού προέδρου.

Η ομιλία που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την Κούβα ήταν ένα «αλλόκοτο θέαμα», βγαλμένο από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, και θα ενισχύσει το αίσθημα του πατριωτισμού στη νήσο, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκες κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στη Βιέννη.

Ο Ροντρίγκες, ο οποίος κάνει μια περιοδεία σε χώρες της Ευρώπης, τόνισε επίσης ότι η Αβάνα δεν θα υποκύψει στην απαίτηση του ρεπουμπλικάνου οι αρχές της Κούβας να στέλνουν πίσω στις ΗΠΑ ανθρώπους που καταζητούνται από τις αμερικανικές αρχές.

«Η Κούβα έχει παραχωρήσει πολιτικό άσυλο ή διεθνή προστασία σε αμερικανούς αγωνιστές για τα πολιτικά δικαιώματα», σημείωσε ο Ροντρίγκες. «Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα επαναπροωθηθούν στις ΗΠΑ».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ