«Σερβίς» για μία νέα αρχή στο μπιτς βόλεϊ

«Σερβίς» για μία νέα αρχή στο μπιτς βόλεϊ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ήλιος, θάλασσα, παραλία και μπιτς βόλεϊ. Ο ιδανικός συνδυασμός διασκέδασης και άθλησης, είτε πρόκειται για αθλητές, είτε για φίλους των σπορ. Το μπιτς βόλεϊ, κατά το παρελθόν, έχει χαρίσει στη χώρα μας πολλές διεθνείς διακρίσεις. Τα τελευταία χρόνια, όμως, το ελληνικό «βόλεϊ της άμμου» μπήκε στο περιθώριο και τα πανελλήνια πρωταθλήματα διεξάγονταν επειδή… υπήρχαν στο καλεντάρι. Εφέτος, οι άνθρωποι που αγαπάνε το άθλημα αποφάσισαν να βοηθήσουν για μία νέα αρχή. Πρώτος σταθμός αυτής της αρχής ήταν οι Σπέτσες.

Στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού διεξήχθη το πρώτο τουρνουά του πανελληνίου πρωταθλήματος. Στην πλατεία της Μπουμπουλίνας και υπό το… βλέμμα του αγάλματος της «καπετάνισσας της Ελληνικής Επανάστασης» τοποθετήθηκαν πολλά κυβικά άμμου και ο χώρος μετατράπηκε σε παραλία. Στη διοργάνωση πήραν μέρος ανδρικές και γυναικείες ομάδες και ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος.

«Σερβίς» για μία νέα αρχή στο μπιτς βόλεϊ-1

«Ολα δείχνουν ότι γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια για να ξανάρθει το μπιτς βόλεϊ στο προσκήνιο. Η διοργάνωση ήταν πολύ ωραία και το γήπεδο που στήθηκε μπροστά από το «Ποσειδώνιο» ιδιαίτερα όμορφο. Στις Σπέτσες έπαιξα με ένα νέο παιδί, αλλά πολύ καλό αθλητή. Εμείς οι παλαιότεροι πρέπει να βοηθάμε τη νέα γενιά», δήλωσε στην «Κ» ο παλαιός πρωταθλητής Ελλάδος Γιώργος Κοτσιλιάνος.

«Σερβίς» για μία νέα αρχή στο μπιτς βόλεϊ-2

Το χρυσό μετάλλιο στον πρώτο «σταθμό» του πρωταθλήματος κατέκτησαν οι Δ. Νιώπας – Θ. Παπαδημητρίου, οι οποίοι επικράτησαν των Ιωαννίδη – Κανέλλου με 2-1 (21-13, 19-21, 15-13). Στον τελικό των γυναικών οι Κύπριες Αγγελοπούλου – Κωνσταντίνου επικράτησαν των Μαναβή – Σπηλιωτοπούλου με 2-0 (21-16, 21-16). «Θέλαμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα στη διοργάνωση και τα καταφέραμε. Είχαμε καλή τακτική, δώσαμε τον ρυθμό που θέλαμε στον αγώνα και πιστεύουμε ότι κερδίσαμε δίκαια», μας είπαν οι πρωταθλήτριες.

Η επόμενη διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου στο Ξυλόκαστρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή