Τροπολογία για εξαγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ

Τροπολογία για εξαγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τροπολογία που καθιστά σαφή τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι επενδυτές για την εξαγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ (31% Δημόσιο και 35% ΕΛΠΕ) κατέθεσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ενόψει του επικείμενου διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Η τροπολογία προβλέπει ότι δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν διαχειριστές συστήματος μεταφοράς που είναι πιστοποιημένοι με τη διαδικασία των άρθρων 9 και 10 της Οδηγίας 2009/73/ΕΚ και μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς. Το δικαίωμα διεκδίκησης του ΔΕΣΦΑ επεκτείνεται και σε νομικά πρόσωπα που έχουν τον άμεσο αποκλειστικό έλεγχο τέτοιου διαχειριστή συστήματος και νομικά πρόσωπα που ελέγχονται αποκλειστικά από νομικό πρόσωπο που έχει τον άμεσο αποκλειστικό έλεγχο τέτοιου διαχειριστή ή κοινοπραξίες, υπό την προϋπόθεση ότι τουλάχιστον ένα μέλος της κοινοπραξίας εμπίπτει σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες και ασκεί τουλάχιστον από κοινού έλεγχο της κοινοπραξίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Ενέργειας την περασμένη Παρασκευή είχε υποβάλει άλλη τροπολογία, την οποία τελικά απέσυρε έπειτα από αντίδραση των ΕΛΠΕ, καθώς διαπιστώθηκε ότι «φωτογράφιζε» συγκεκριμένη ευρωπαϊκή εταιρεία, κάτι που περιόριζε τον ανταγωνισμό και δημιουργούσε συνθήκες μη ανταγωνιστικού τιμήματος. Ετσι το υπουργείο υποχρεώθηκε να τροποποιήσει την αρχική τροπολογία διευρύνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής υποψηφίων επενδυτών στον διαγωνισμό, η προκήρυξη του οποίου αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή