Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης στο προσκλητήριο Τσίπρα

Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης στο προσκλητήριο Τσίπρα

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο ενημέρωσης τους για την συμφωνία στο Eurogroup. 

Πρώτος πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. ΟΑλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στη συμφωνία τόνισε πως «τώρα προχωράμε μπροστά».

Αναφερόμενος στην όποια συζήτηση διεξάγεται για το δημόσιο χρέος και για τα φορολογικά, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «μας δείχνουν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν όπως και τον αντιλαϊκό χαρακτήρα τους, όμως κρύβουν την ουσία, τη βάση της εξαθλίωσης που ζει ο λαός μας, η οποία βρίσκεται σε αυτές τις εκμεταλλευτικές σχέσεις που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία και οικονομία». «Άρα, αυτό πρέπει να δούμε, αυτό είναι το δάσος και να μην βλέπουμε το δέντρο και τα όποια μεγάλα λόγια περί δήθεν ανάπτυξη, η οποία δεν θα φέρει τέλος στη μεγάλη ανεργία, δεν θα φέρει τέλος στην καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, δεν θα φέρει τέλος στο μάτωμα του ελληνικού λαού», σημείωσε.

Μάλιστα, ο κ. Κουτσούμπας από την πλευρά του προσέφερε στον πρωθυπουργό το βιβλίο «Διακήρυξη της ΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση». 

Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης στο προσκλητήριο Τσίπρα-1

Όσον αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό, για τις οποίες ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό, ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι το Κυπριακό πρόβλημα «εξακολουθεί να είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Από αυτό δεν πρέπει να φύγουμε. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη ως ΚΚΕ: Μιλάμε για μία Κύπρο ενιαία. 

Ακολούθησε συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.  «Πώς πάτε;», ρώτησε ο κ. Τσίπρας την κ. Γεννηματά. «Πάμε πολύ καλά, κάνουμε πολλή δουλειά για το συνέδριο, έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα, είμαι με μία βαλίτσα στο χέρι. Διψάει ο κόσμος να μιλήσει και επειδή έχουμε προβάλει το σχέδιο "Ελλάδα", έχουν όλοι αγωνία (πολίτες, δήμαρχοι, φορείς) για το πώς θα πάρει μπρος…», απάντησε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, συμπληρώνοντας: «Θα μας πεις σήμερα, αν και συναντιόμαστε κατόπιν εορτής…».

Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης στο προσκλητήριο Τσίπρα-2

«Αυτά είναι τα θετικά τού να έχεις χρόνο, και γυρνάς όλη την Ελλάδα και βλέπεις κόσμο, είναι αλλιώς, όταν είσαι στην κυβέρνηση δεν έχει καθόλου χρόνου γι' αυτά», είπε ο κ. Τσίπρας, με την κ. Γεννηματά να συνεχίζει: «Έχει και τα θετικά της η περίοδος αυτή για μας, ανασυγκροτούμαστε, ξαναβρίσκουμε τον εαυτό μας, τον βηματισμό μας, την επικοινωνία μας με τη βάση, το χρειαζόμαστε».

Από την συζήτηση δεν έλειψαν και οι αιχμές καθώς υπήρξε και μία έντονη στιχομυθία με αρκετές αιχμές. 

Λίγο μετά τις 2 το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης στο προσκλητήριο Τσίπρα-3

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια για την συμφωνία, βάζοντας ως προτεραιότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή την οποία έχει ζητήσει. 

 

Τζανακόπουλος: Οι συναντήσεις είναι από σεβασμό στους θεσμούς 

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για τις ενημερωτικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς γίνεται στο πλαίσιο του σεβασμού των θεσμών και με δεδομένο ότι είναι μια συμφωνία που έχει αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά και αποτέλεσε την κατάληξη μιας διαπραγμάτευσης, για την οποία ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι πρέπει να ενημερώσει αναλυτικά τους αρχηγούς πριν και από τη συζήτηση στη Βουλή, γιατί σε σχέση με τη συμφωνία έχουν ακουστεί πάρα πολλές ανακρίβειες από την αντιπολίτευση.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στον Σκάι. Τόνισε ότι τώρα η απόφαση λέει ότι το Eurogroup θα στηρίξει την Ελλάδα για την έξοδο της στις αγορές και όχι «μέχρι» την έξοδο της στις αγορές όπως έλεγε η απόφαση του Eurogroup του 2012. Είναι η πρώτη φορά, σημείωσε, που υπάρχει μια δέσμευση εκ μέρους των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης ότι αυτό θα γίνει. Υπάρχει σαφής προσδιορισμός των μέτρων που θα παρθούν για το χρέος και ότι η ρύθμιση του χρέους θα γίνει με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή