Παραιτήθηκε η υπουργός Αμυνας της κυβέρνησης Μακρόν

Παραιτήθηκε η υπουργός Αμυνας της κυβέρνησης Μακρόν

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή της ανακοίνωσε η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Σιλβί Γκουλάρ, δύο ημέρες αφότου ο συνασπισμός του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν απέσπασε καθαρή αυτοδυναμία στις βουλευτικές εκλογές.

Η κ. Γκουλάρ είναι μέλος του Δημοκρατικού Κινήματος, κυβερνητικού εταίρου του κ. Μακρόν, που είναι αντικείμενο προκαταρκτικής εισαγγελικής έρευνας μετά από καταγγελίες που την θέλουν να απασχολούσε συνεργάτες ευρωβουλευτών του σε κομματικές θέσεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η κ. Γκουλάρ αναφέρει πως με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού Φιλίπ ζήτησε να μην παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς δεν θέλει να επηρεάσει την προσπάθεια του πρόεδρου Μακρόν να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος και να μεταρρυθμίσει τη Γαλλία.

Στην ανακοίνωσή της, η απερχόμενη υπουργός Άμυνας σημειώνει πως είναι αποφασισμένη να σύρει τους άνδρες και τις γυναίκες των ένοπλων δυνάμεων σε πολιτικές συγκρούσεις για τις οποίες δεν έχουν καμία ευθύνη.

Τα επιτελεία των ευρωβουλευτών αμείβονται με κοινοτικά κονδύλια και βάσει των κανόνων οφείλουν να εργάζονται αποκλειστικά για υποθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ανάλογη έρευνα γίνεται σε βάρος του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λε Πεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή