H Rolex, official timepiece του «Corfu Challenge 2017»

H Rolex, official timepiece του «Corfu Challenge 2017»

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Rolex Hellas είναι επίσημος χορηγός – Official Timepiece – του «Corfu Challenge 2017», που εντάσσεται στο ετήσιο πρόγραμμα του «2017 Maxi 72 Overall Trophy» και διοργανώνεται φέτος το καλοκαίρι για πρώτη φορά στη χώρα μας, στο νησί των Φαιάκων.

Ο αγώνας διεξάγεται 3-8 Ιουλίου στην Κέρκυρα, και διοργανώνεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μαρίνας Γουβιών σε συνεργασία με το International Maxi Association (IMA) και την Κλάση MAXI 72. 

Η κλάση των MAXI 72 (M72 Class), ξεκίνησε το 2014, ως μία πρωτοβουλία επτά ιδιοκτητών σκαφών τύπου Mini Maxi. Ο πρώτος αγώνας της κατηγορίας διεξήχθη το 2015 και έκτοτε οι ετήσιοι αγώνες λαμβάνουν χώρα στο Key West, Antigua, Virgin Gorda, St Barth, Newport RI, Bermuda, Palma και στη Σαρδηνία, στο Porto Cervo με σκάφη που το μέγεθός τους κυμαίνεται από 18,7 έως 21,9 μέτρα. Στο Corfu Challenge 2017 συμμετέχουν κορυφαία, μοναδικά στην κατηγορία τους αγωνιστικά σκάφη μεταξύ των οποίων τα Proteus, Evniki, Bella Mente, Momo και Cannonball. 

Η Rolex Hellas με υπερηφάνεια στηρίζει το Corfu Challenge 2017, με την πεποίθηση ότι η διοργάνωση αυτή θα φέρει την Ελλάδα στο προσκήνιο αγώνων ιστιοπλοΐας κορυφαίων κλάσεων. Είναι βέβαιο, ότι οι φυσικές ομορφιές του τοπίου και οι αξίες της χώρας μας θα κερδίσουν εκείνους, που με αφορμή το Corfu Challenge 2017, την επισκέπτονται για πρώτη φορά από όλο τον κόσμο, χαρίζοντάς της παγκόσμια φήμη και προβολή και κάνοντάς την πόλο έλξης για πολλούς άλλους. Παράλληλα, αισιοδοξεί ότι το Corfu Challenge 2017 θα αποτελέσει θεσμό και αφετηρία για την πραγματοποίηση παρόμοιων αθλητικών διοργανώσεων παγκόσμιου βεληνεκούς στη χώρα μας.    

Η ROLEX και η ιστιοπλοΐα

H Rolex σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της, καλλιέργησε και ανέπτυξε τη σχέση της με δραστηριότητες που, όπως και η ίδια, έχουν ως κινητήριο δύναμη το πάθος, τη συνεχή επιδίωξη της τελειότητας, την απόλυτη ακρίβεια και το ομαδικό πνεύμα. Ως φυσική συνέπεια, η Rolex έχει συνδεθεί στενά με τις κορυφαίες διοργανώσεις και τους θεσμούς της ιστιοπλοΐας, καθιερώνοντας συνεργασίες που χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1950.

Σήμερα, η Rolex αποτελεί «Title Sponsor» σε περισσότερες από 15 διεθνείς ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις, κλασικούς αγώνες ανοικτής θάλασσας, φημισμένες Regatta και παγκόσμια πρωταθλήματα (Rolex Sydney Hobart, Rolex Fastnet Race, Rolex Farr 40 World Championship, Maxi Yacht Rolex Cup, Rolex Swan Cup και άλλες).

Παράλληλα, διατηρεί δεσμούς με τους πιο γνωστούς ναυτικούς ομίλους και ιστιοπλοϊκές αγωνιστικές οργανώσεις του κόσμου (New York Yacht Club, Royal Yacht Squadron, Yacht Club Costa Smeralda και άλλες), ενώ από το 2001 είναι ο κύριος υποστηρικτής της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (International Sailing Federation -ISAF) και των ISAF Rolex World Sailor of the Year Awards. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα και τα σκάφη, καθώς και την σχέση της ROLEX με την ιστιοπλοΐα, μπορείτε να επισκεφτείτε: 

www.corfuchallenge.com

www.rolex.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή