ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Περιορισμός κράτους και γραφειοκρατίας για την ανάπτυξη του τουρισμού

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την απελευθέρωση των υγιών δυνάμεων της επιχειρηματικότητας, την προώθηση του ανταγωνισμού όπου αυτό είναι εφικτό, καθώς και τον περιορισμό του κανονιστικού αποτυπώματος του κράτους και της γραφειοκρατίας στα απολύτως απαραίτητα, έθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ως προτεραιότητες για να αναπτυχθεί περαιτέρω ο τουρισμός στην Ελλάδα.
 
Μιλώντας σε γεύμα που παρέθεσε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Είμαστε σε μια κοινή γραμμή πλεύσης στα πιο σημαντικά ζητήματα που είναι η φορολογία, η διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος, καθώς και στα ζητήματα μιας έξυπνης πολιτικής χρήσεων γης, η οποία θα προστατεύει το περιβάλλον, αλλά θα αναγνωρίζει, ταυτόχρονα, και τις εθνικές ιδιαιτερότητες».
 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία, παραγωγική και ουσιαστική συνεργασία με το νέο προεδρείο του ΣΕΤΕ, υπογράμμισε ότι «πέραν της κεντρικής φιλοσοφίας και στρατηγικής υπάρχουν πολλά μικρά ζητήματα διαδικαστικού χαρακτήρα, που μπορούν να λυθούν, εφόσον καταγραφούν και υπάρχει η βούληση από την Πολιτεία». «Γι’ αυτό», πρόσθεσε «ζητώ διαρκώς από τους συνεργάτες μου να μαζεύουμε όλες αυτές τις εκκρεμότητες και να τις κωδικοποιούμε… Να γνωρίζουμε τα ζητήματα καλά. Να φύγουμε από τα ωραία λόγια που ακούτε συχνά και να πάμε στην εξειδίκευση των πραγμάτων».
 
Αναφερόμενος στη φορολογία, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε: «Η άποψή μας είναι ξεκάθαρη. Είμαστε κατά της εφαρμογής του τέλους διανυκτέρευσης, αλλά και υπέρ της αποκλιμάκωσης των φορολογικών συντελεστών στα κέρδη των επιχειρήσεων, άρα και των τουριστικών επιχειρήσεων…. Ο Φ.Π.Α. θα εξεταστεί όταν θα έχουμε τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο». Και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι μια τολμηρή πολιτική μεταρρυθμίσεων μπορεί να μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο στα πρωτογενή πλεονάσματα».
 
Αναφερόμενος στο τουριστικό προϊόν, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Πιστεύουμε στη διασύνδεση τουρισμού και πολιτισμού. Ο πολιτισμός είναι το μεγάλο ανεκμετάλλευτο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, που μας επιτρέπει να πετύχουμε διεύρυνση της τουριστικής περιόδου 12 μήνες το χρόνο. Υπάρχουν τεράστια περιθώρια στη διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων και στην εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα σε πεδία που, για πολλά χρόνια, τα θεωρούσαμε ταμπού… Δεν έχω τέτοιες αναστολές. Η δουλειά πρέπει να γίνεται. Συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά, όπως στον τομέα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου».
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ