Εισαγγελική έρευνα για τις συνομιλίες Καμμένου

Εισαγγελική έρευνα για τις συνομιλίες Καμμένου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντικείμενο έρευνας από την Εισαγγελία Εφετών Πειραιώς γίνονται οι καταγγελίες του ισοβίτη Ευθύμιου Γιαννουσάκη, που εκτίει την ποινή του για τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1». Ο ισοβίτης κατήγγειλε ότι είχε δεχθεί πιέσεις με σκοπό να εμπλέξει στην υπόθεση γνωστό εφοπλιστή. Ο εισαγγελέας θα διερευνήσει τη βασιμότητα των καταγγελιών, ώστε να εντοπιστούν ποινικές ευθύνες και να αποδοθούν. Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική δικογραφία αναμένεται να αποσταλεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να γίνει καθορισμός αρμοδιότητας, όπως λέγεται η σχετική διαδικασία στη νομική ορολογία, καθώς μεταξύ των προσώπων που αναφέρονται σε όσα καταγγέλλει ο ισοβίτης περιλαμβάνεται και εισαγγελικός λειτουργός που υπηρετεί στον Πειραιά. Για τον λόγο αυτόν η έρευνα από την Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου θα ανατεθεί σε εισαγγελέα είτε της Αθήνας είτε άλλης εφετειακής περιφέρειας που είναι κοντά στην Αττική.

Στο μεταξύ, επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, αναφορικά με την επικοινωνία του με τον καταδικασθέντα σε ισόβια για εμπορία ναρκωτικών κ. Γιαννουσάκη, κατά παράβαση της διάκρισης των εξουσιών και του θεσμικού του ρόλου, κατέθεσε χθες ο αντιπρόεδρος και τομεάρχης Αμυνας της Ν.Δ., βουλευτής Β΄ Αθηνών Αδωνις Γεωργιάδης.

Οπως επισημαίνεται, ο κ. Καμμένος έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση, άρα «έχει ήδη συνομολογήσει την εξωθεσμική παρέμβασή του σε ποινική υπόθεση μεγάλης ηθικοκοινωνικής απαξίας».

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ρωτάει τον κ. Καμμένο αν έχει επικοινωνήσει με τον κ. Γιαννουσάκη και, αν ναι, ποιο ήταν το αντικείμενο της συνομιλίας τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή