Διαπραγματεύσεις για πολύ γερά νεύρα

Διαπραγματεύσεις για πολύ γερά νεύρα

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε παρτίδα πόκερ με σκληρά πονταρίσματα εξελίσσεται το σίριαλ της μεταγραφής του Μάρκους Μπεργκ στην Αλ Αΐν, με έπαθλο την πληρωμή του μεγαλύτερου (αν όχι όλου) ποσοστού από τη ρήτρα του συμβολαίου του. Η δεδομένη απόφαση του Σουηδού να αποχωρήσει δεν αφήνει στους «πράσινους» τη δυνατότητα να διαπραγματευτούν με καλύτερους όρους. Ναι μεν υπάρχει η δεσμευτική ρήτρα που αν δεν πληρωθεί στο ακέραιο δίνει δικαίωμα λόγου και στην ομάδα, αλλά από τη στιγμή που η απόφαση από την πλευρά του ποδοσφαιριστή είναι ειλημμένη, το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης είναι πλέον το πόσα χρήματα θα εισπράξει ο Παναθηναϊκός. Αν υπήρχε κοινή γραμμή παίκτη και ομάδας, πολύ πιθανό θα υποχρεώνονταν οι Αραβες να καλύψουν όλη τη ρήτρα.

Η Αλ Αΐν κατέληξε σε συμφωνία με τον 31χρονο επιθετικό, προσφέροντάς του 3 εκατ. ευρώ ετησίως για συμβόλαιο 2+1 χρόνων. Εχοντας ως «όπλο» αυτή τη συμφωνία, προσπάθησε μέσω του μάνατζέρ του, Στάινερ Ντίεζ, να πιέσει τον Παναθηναϊκό για να μην καταβάλει όλη τη ρήτρα. Η πρώτη πρότασή της, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, απορρίφθηκε και απ’ αυτή την αφετηρία ξεκίνησε ένας μαραθώνιος διαπραγματεύσεων. Οι «πράσινοι» αξίωσαν όλη τη ρήτρα (περίπου 5,2 εκατ. ευρώ) και προσπαθούν να κρατήσουν την τιμή όσο το δυνατόν ψηλότερα, τονίζοντας πως δεν θα συναινέσουν εάν δεν ικανοποιηθούν οικονομικά. Το πιθανότερο είναι να βρεθεί η χρυσή τομή με ένα ποσό γύρω στα 3,5 με 4 εκατ. ευρώ. Η στάση του Μπεργκ ενόχλησε σφόδρα τους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι εξαπέλυσαν «επίθεση» μέσω instagram ζητώντας του άλλοι να παραμείνει και άλλοι να πληρώσει η νέα του ομάδα όλη τη ρήτρα και μετά να… εξαφανιστεί!

Ο Μπεργκ επικοινώνησε χθες με τον Γιάννη Αλαφούζο και του εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θέλει να αποχωρήσει, οι οποίοι περιγράφονται λίγο-πολύ στη μεσημεριανή ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε την παραμικρή ενέργεια για την πώληση του Μάρκους Μπεργκ, ούτε γνώριζε τις επαφές του με ενδιαφερόμενες ομάδες. Ως γνωστόν, με τον Μάρκους υπάρχει εν ισχύι συμβόλαιο συνεργασίας έως τον Ιούνιο του 2019. Κατανοούμε την πιθανή επιθυμία του να αποκομίσει σε αυτήν τη φάση της καριέρας του κάποιο σημαντικό οικονομικό όφελος. Ο Παναθηναϊκός δεν σκοπεύει να σταθεί εμπόδιο στις προσπάθειες του Μάρκους, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα ικανοποιηθούν οι απόλυτα λογικές απαιτήσεις του συλλόγου. Αν και αυτονόητο, επιθυμούμε να επισημανθεί ότι σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός θέλει να συνεχίσει να συμπορεύεται με τον Μάρκους ώς το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Ομως εάν οικονομικοί, οικογενειακοί και άλλοι λόγοι τον ωθούν σε άλλη επιλογή για την καριέρα του, εμείς θα το σεβαστούμε. Ο Μάρκους ήταν, είναι και εφόσον το επιθυμεί και ο ίδιος θα παραμείνει ηγέτης του Παναθηναϊκού».

• Πολύ κοντά στην απόκτηση του Φελίπε Φερέιρα βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Οπως αποκάλυψε η πορτογαλική Record, έχει επέλθει συμφωνία τόσο με τον ίδιο όσο και με την Πάσος Φερέιρα. Ο 25χρονος ακραίος αμυντικός (25 συμμετοχές και 2 ασίστ στη φετινή περίοδο) προορίζεται για να καλύψει μαζί με τον Χουλτ το αριστερό άκρο της άμυνας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή