Παραγγελία 100 αεροσκαφών Boeing 737 MAX 10 από United

Παραγγελία 100 αεροσκαφών Boeing 737 MAX 10 από United

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Boeing έλαβε χθες παραγγελία για 100 νέα αεροσκάφη από τη United Airlines, ενώ η Delta Air προτίμησε την ευρωπαϊκή Airbus. Η United προτίμησε το νέο 737 MAX 10, τροποποιώντας παλαιότερη παραγγελία για το προηγούμενο μοντέλο του δημοφιλούς αεροσκάφους, που παρουσίασε τη Δευτέρα η Boeing στην αεροπορική έκθεση των Παρισίων. Με βάση τη νέα παραγγελία, η United θα διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο 737 στον κόσμο, ενώ η εταιρεία τοποθετεί την παραλαβή του πρώτου νέου αεροσκάφους στα τέλη του 2020. Η μετατροπή της παραγγελίας αποτελεί καλοδεχούμενο νέο για την Boeing, δεδομένου ότι παράσχει κρίσιμης σημασίας υποστήριξη προς το νέο μοντέλο ακριβώς τη στιγμή της παρουσίασής του. «Το νέο 737 MAX 10 θα μας δώσει την ευκαιρία να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε μεγαλύτερα και πιο οικονομικά αεροσκάφη για πτήσεις εσωτερικού και να καλύψουμε με αποτελεσματικότερο τρόπο τις ανάγκες των επιβατών μας», σχολίασε χθες από το Παρίσι ο Αντριου Λέβι, διευθυντής οικονομικών της United.

Η Boieng δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την τιμή του νέου 737. Ωστόσο με βάση το κόστος 6,24 δισ. δολαρίων για παραγγελία 50 αεροσκαφών που θα πληρώσει η αεροπορική εταιρεία Lion Mentari Airlines της Ινδονησίας, η παραγγελία της United μπορεί να έχει κόστος σχεδόν 12,5 δισ. δολαρίων προτού υπολογιστεί η όποια έκπτωση θα της κάνει η Boeing. H Delta Airlines ανακοίνωσε παραγγελία 10 νέων A321 της Airbus.

Πολλοί οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν πως η ζήτηση στη φετινή αεροπορική έκθεση των Παρισίων θα είναι χαμηλότερη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα η εικόνα παραμένει πολύ ενθαρρυντική για την αεροπορική βιομηχανία. Χθες η Boeing αναθεώρησε την εκτίμηση για τη ζήτηση αεροσκαφών την επόμενη εικοσαετία και, πλέον, προβλέπει αυξημένη ζήτηση κατά 4%. Μέχρι το 2037 θα έχουν παραδοθεί 41.031 νέα επιβατηγά και εμπορικά αεροσκάφη, συνολικής αξίας άνω των 6 τρισ. δολαρίων, προέβλεψε χθες η Boeing. Η αμερικανική εταιρεία προβλέπει αύξηση 5% για παράδοση αεροσκαφών στενής ατράκτου (737 και Α320). Η Airbus προβλέπει άνοδο της ζήτησης για νέα αεροσκάφη την επόμενη εικοσαετία κατά 6%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή