ΔΟΕ: Μαζική αποχή σε συνεδριάσεις δασκάλων

ΔΟΕ: Μαζική αποχή σε συνεδριάσεις δασκάλων

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκαν χθες οι συνεδριάσεις στα σχολεία της χώρας, στις οποίες οι εκπαιδευτικοί θα έλεγαν τη γνώμη τους για τους συναδέλφους τους που έχουν βάλει υποψηφιότητα για τη θέση του διευθυντή του σχολείου.

Η ΟΛΜΕ δεν είχε τοποθετηθεί κατά της διαδικασίας, σε αντίθεση με τη ΔΟΕ, που ζήτησε από τους δασκάλους να απόσχουν θεωρώντας ότι εμμέσως το υπουργείο ωθεί τους εκπαιδευτικούς σε αξιολόγηση.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στην «Κ» ο γραμματέας της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος, οι συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων έγιναν κανονικά, καθώς η ομοσπονδία δεν αποδέχθηκε τη λογική της αποχής. Αντίθετα, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση η εικόνα που δίνει η ΔΟΕ είναι διαφορετική. Σύμφωνα με τον πρόεδρό της Θανάση Κικινή, σε πολλά σχολεία απείχε όλος ο σύλλογος διδασκόντων. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί δάσκαλοι αποφάσισαν να απόσχουν ύστερα από την εγκύκλιο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, που έλεγε ότι ο σύλλογος μπορεί να συνεδριάσει και με έναν εκπαιδευτικό. «Ο πανικός που έχει καταλάβει το υπουργείο μπροστά στη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην αποχή που προκήρυξε η ΔΟΕ, ενάντια στην επιχειρούμενη εφαρμογή της αξιολόγησης, δεν έχει προηγούμενο.

Αφού επιχείρησε ανεπιτυχώς να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους, με απειλές για περικοπές αποδοχών και διώξεις, επανέρχεται στην απέλπιδα προσπάθειά του να πραγματοποιηθούν οι “ειδικές συνεδριάσεις”, ακόμα και με τη συμμετοχή ενός εκπαιδευτικού, προσφεύγοντας σε έωλα επιχειρήματα. Σύμφωνα με τη νομική σύμβουλο της ΔΟΕ, το έγγραφο του υπουργείου παραδέχεται, επί της ουσίας, ότι καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία που έρχεται σε ευθεία αντίθεση προς τους βασικούς κανόνες του διοικητικού δικαίου, μετακυλώντας την αδυναμία του να επιβάλει τα σχέδιά του στην προσωπική ευθύνη των συναδέλφων που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία η οποία παραβιάζει, πέραν των κανόνων της λογικής, τη διοικητική νομιμότητα», ανέφερε η ΔΟΕ. «Οι πολιτικές ευθύνες της ηγεσίας είναι τεράστιες και ο υπουργός Παιδείας οφείλει άμεσα να τις αναλάβει στο ακέραιο», λέει η ΔΟΕ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή