Μέρισμα 0,16 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει ο ΟΤΕ

Μέρισμα 0,16 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει ο ΟΤΕ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέρισμα 0,16 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει ο ΟΤΕ για τα αποτελέσματα του 2016. Οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν χθες την πρόταση της διοίκησης και η ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος ορίστηκε η Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017. Δικαιούχοι του εν λόγω μερίσματος θα είναι οι εγγεγραμμένοι ως μέτοχοι της εταιρείας κατά τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 και η ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος θα είναι η Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017. Παράλληλα, οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν την επέκταση του σκοπού της επιχείρησης, έτσι ώστε αυτός να περιλάβει υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών και πληροφορικής (big data analytics). Ακόμη, στους σκοπούς της μητρικής εταιρείας προστέθηκε η παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής εκπαίδευσης/κατάρτισης και πρακτόρευσης ασφαλιστικού συμβούλου, δραστηριότητες που σήμερα ασκούνται από τις θυγατρικές εταιρείες του ομίλου OTEAcademy και ΟΤΕ Ασφάλιση.

Σε ό,τι αφορά τις ηλεκτρονικές πληρωμές, σύμφωνα με το τροποποιημένο καταστατικό προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου, διαμεσολάβησης, πρακτόρευσης, υπηρεσίες πληρωμών (όπως έκδοση και απόκτηση μέσων πληρωμής και εκτέλεσης πράξεων πληρωμής, έκδοσης, διανομής και εξαργύρωσης ηλεκτρονικού χρήματος, αντιπροσώπευση ημεδαπών και αλλοδαπών ιδρυμάτων πληρωμών και ηλεκτρονικού χρήματος), είσπραξη απαιτήσεων, εξυπηρέτηση πελατών, που μπορεί να παρασχεθούν είτε μέσω του τηλεπικοινωνιακού δικτύου ή άλλων δικτύων στα οποία ο ΟΤΕ έχει ή μπορεί να έχει πρόσβαση, είτε μέσω των καταστημάτων της εταιρείας και του δικτύου πωλήσεών της είτε μέσω των προϊόντων και υπηρεσιών της. Στην πράξη ο ΟΤΕ θα μπορεί στον μέλλον να γίνει εισπρακτική εταιρεία για τρίτους. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία πρόσφατα εξέδωσε προπληρωμένη κάρτα Mastercard με τη συνεργασία της Εθνικής Τράπεζας.

Μιλώντας προς τους μετόχους, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ σημείωσε ότι φέτος το μέρισμα είναι αυξημένο κατά 60% σε σχέση με την περασμένη χρονιά, ενώ αν ληφθεί υπ’ όψιν και το περυσινό μέρισμα, η απόδοση της μετοχής τους τελευταίους 12 μήνες ξεπερνά το 30%, χαρακτηρίζοντάς την μια από τις πιο υψηλές πανευρωπαϊκά. Σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες στην Ελλάδα, ο κ. Τσαμάζ σημείωσε ότι ο ΟΤΕ εδραίωσε τη θέση του ως Νο 1 εταιρεία στη σταθερή τηλεφωνία, την κινητή τηλεφωνία και τη συνδρομητική τηλεόραση. Πρόσθεσε δε ότι στόχος είναι να καταστεί Νο 1 και στην αγορά παροχής υπηρεσιών πληροφορικής. Ακόμη, υποσχέθηκε για το 2017 επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 500 εκατ. αφορούν την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς (NGAs).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή