Είδε κανένας την ευθύνη;

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι μόνον ότι τα μουσεία της περιφέρειας καταρρέουν, όπως γράφει στο σημερινό ρεπορτάζ της η Γιώτα Συκκά. Δεν είναι ότι η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου θεωρεί ότι όλα βαίνουν καλώς, ενώ ο χώρος του πολιτισμού πάει από το κακό στο χειρότερο – ο τραγέλαφος με την Εθνική Πινακοθήκη είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Πριν από δύο εβδομάδες, η «Κ», διά της Γιούλης Επτακοίλη, αποκάλυψε ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο της Δήλου ήταν για δέκα ημέρες κλειστό και οι οικείες υπηρεσίες του υπουργείου δεν είχαν στείλει καμία ανακοίνωση. Φιλοτιμήθηκαν όταν η συνάδελφος δημοσίευσε την είδηση. Το κλίμα που μεταφέρουν, εξάλλου, στην «Κ» πηγές του ΥΠΠΟΑ, κοντά στην υπουργό, είναι πως στο υπουργικό γραφείο, στο ρετιρέ της Μπουμπουλίνας, υπάρχει διαρκώς μια εσωτερική ένταση, στην οποία καλούνται διαρκώς οι συνεργάτες της να ανταποκριθούν.

Πότε χάνονται χαρτιά, πότε υπογράφονται υπουργικές αποφάσεις που αποσύρονται αμέσως, λόγω… λάθους, πότε οι ευθύνες γυρίζουν από γραφείο σε γραφείο και κανείς δεν γνωρίζει τίποτα.

Είναι πολλά τα λάθη όμως – και οι ευθύνες. Οπως πολλές είναι και οι καθυστερήσεις. Το υπουργείο Πολιτισμού, ιδίως τώρα που διοικείται από μια καλλιτέχνιδα, που έχει φάει τον πολιτισμό με το κουτάλι και ταυτόχρονα έχει, επί πολλά χρόνια, συμβάλει στην ανάπτυξή του, παρουσιάζει την εικόνα ενός θεατρικού μπουλουκιού, το οποίο δεν διαλύεται επειδή υπάρχει η… γραφειοκρατία που δεν το επιτρέπει.

Η Λυδία Κονιόρδου μοιάζει να μην μπορεί να διαχειριστεί το πολιτικό και διοικητικό κομμάτι του χαρτοφυλακίου της. Ισως δεν θέλει, ίσως συνειδητοποίησε ότι «δεν είναι για μένα αυτά». Εξάλλου, όπως είχε πει σε συνομιλία της με την «Κ» τις προάλλες, βρίσκεται σε αυτήν τη θέση για όσο τη χρειάζεται ο πρωθυπουργός. «Εγώ δεν είχα καμία επιθυμία να ασχοληθώ με την πολιτική. Δύο ώρες προτού ανακοινωθεί το νέο υπουργικό συμβούλιο, μου τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός και μου έκανε την πρόταση».

Δεν ξέρω πόσο σπουδαία ευκαιρία ήταν αυτή για την κ. Κονιόρδου, την οποία υπηρετεί, ακόμη κι αν δεν νιώθει «αρκετή». Τουλάχιστον, ας δείξει ότι προσπαθεί για κάτι, πέρα από τις φωτογραφίες της με συναντήσεις, που έχουν κατακλύσει τα δημοσιογραφικά emails.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή